η οποία δηλώνει ότι θα παρακολουθεί την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και την αποτελεσματική πρόσβαση των αιτούντων άσυλο.
«Ενημερωθήκαμε για τα σχέδια της κυβέρνησης από τον Τύπο. Θα έρθουμε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για να μπορέσουμε να καταλάβουμε καλύτερα τί σχεδιάζουν και ποιοί είναι οι στόχοι της εγκατάστασης ενός φράγματος», απάντησε ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Επιτροπής όταν ρωτήθηκε στη σημερινή ενημέρωση προς τον Τύπο για το «πλωτό φράγμα» που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση.
«Η Επιτροπή θα διαδραματήσει πλήρως το ρόλο της σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του ευρωπαϊκού δικαίου», είπε ο εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι «είναι δύσκολο να κάνουμε μια συγκεκριμένη τοποθέτηση για το θέμα, καθώς δεν έχουμε τις λεπτομέρειες του σχεδίου».
Συνεχίζοντας, ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε ότι τα φυσικά φράγματα δεν αντιβαίνουν με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, όμως «αυτό που είναι σαφές είναι ότι τέτοιου είδους φυσικά τείχη δεν πρέπει να είναι εμπόδιο στην αναζήτηση ασύλου που προστατεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Η προστασία των εξωτερικών συνόρων είναι πρωτίστως αρμοδιότητα των κρατών μελών, αλλά η αρχή της μη επαναπροώθησης πρέπει να γίνεται σεβαστή, καθώς και οι γενικές αρχές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, όπως ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων».
Κατέληξε λέγοντας ότι αυτό που η Επιτροπή θα πρέπει να αξιολογήσει είναι η αποτελεσματική πρόσβαση των αιτούντων άσυλο.
(ΑΝΤ1,Protothema – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μ. Θεμιστοκλέους: Πετύχαμε χαμηλότερους χρόνους αναμονής, ακόμα και από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο
- Γεραπετρίτης στο ΣΑ ΟΗΕ: “Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή αποτελεί επιτακτική ηθική, πολιτική και ανθρωπιστική αναγκαιότητα”
- Σέρρες: Την Πέμπτη απολογείται 58χρονος ο οποίος παρέσυρε και τραυμάτισε 46χρονο πεζό
- Η Τούμπα θρηνεί: Φίλαθλοι του ΠΑΟΚ κι άλλων ομάδων συνεχίζουν να συρρέουν στο σημείο – Εικόνες
- Δύο συλλήψεις για τις δολοφονίες των δύο γυναικών στη Θεσσαλονίκη – Η ανακοίνωση της αστυνομίας
- Φυσικό αέριο και ΕΕ: Αυτό που ειπώθηκε σπάει όλα τα ρεκόρ πολιτικής «παράνοιας»
- Τροχαίο στη Ρουμανία: Χειρουργείται ο ένας από τους τρεις τραυματίες οπαδούς του ΠΑΟΚ
- Η απάντηση της Κομισιόν για τη στήριξη μικρών καφενείων και παντοπωλείων στα ορεινά χωριά
- Σύσταση Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών στον Δήμο Αθηναίων
- Γ. Στουρνάρας στο ΕΒΕΑ: Η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να διατηρεί την αναπτυξιακή δυναμική της









