Ο κ. Μηταράκης επισκέφθηκε αρχικά τη μονάδα πρότυπης παραγωγής φαγητού του νησιού, που με 45 ντόπιους εργαζόμενους καλύπτει τις ανάγκες των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στη συνέχεια μετέβη στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, όπου και ενημερώθηκε από το προσωπικό του για την κατάσταση που επικρατεί.
Συναντήθηκε με εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πολεμικού Ναυτικού, τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά για τη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης ενώ στη συνάντησή του με την τοπική Ένωση Ξενοδόχων, ο υπουργός έγινε αποδέκτης του αιτήματός τους για αύξηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων τη θερινή περίοδο, με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης.
Μετά από σχετική επικοινωνία του με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και με την ακτοπλοϊκή εταιρεία, ο κ. Μηταράκης ανακοίνωσε πως το καλοκαίρι θα προστεθεί άλλο ένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο.
Αμέσως μετά, ο κ. Μηταράκης μετέβη στο δημαρχείο, Λέρου όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Μιχάλη Κόλλια, και συμμετείχε στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, υπογράμμισε πως το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα που απαιτεί ευρωπαϊκή, αλλά και εθνική αλληλεγγύη, με τη τελευταία να επιτυγχάνεται μέσω της στενής συνεργασίας κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ο υπουργός σημείωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση των ροών μέσα από την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και το νέο πλαίσιο επιστροφών. Όπως είπε, «αποτελεί υψηλή προτεραιότητα μας η μείωση των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης στις τοπικές κοινωνίες.
Για αυτό και προωθούμε νομοθετικές παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανακούφιση των νησιών μας, που ακόμη και σήμερα, σηκώνουν δυσανάλογο βάρος» τόνισε ο κ. Μηταράκης, που αύριο θα βρεθεί στην Κω και τη Δευτέρα στη Σάμο.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ισχυρός σεισμός στην Ταϊβάν 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
- Ανατριχιαστική ανακάλυψη λίγο αφότου μητέρα και τα 6χρονα δίδυμα παιδιά της σκοτώθηκαν στην έπαυλή τους
- Τραγωδία στη Βαλένθια: Ο προπονητής γυναικείας ομάδας πνίγηκε σε ναυάγιο μαζί με τα 3 παιδιά του
- Την Δομή Αστέγων του Πειραιά επισκέφθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς
- Τραγωδία στη Γουατεμάλα: Τουλάχιστον 15 νεκροί και 19 τραυματίες σε δυστύχημα με λεωφορείο, vid
- Συνελήφθη 36χρονος αλλοδαπός οδηγός στο κέντρο της Αθήνας – Είχε στην κατοχή του πιστόλι
- Συνελήφθη 29χρονη στο «Ελ. Βενιζέλος» με πάνω από 24 κιλά κάνναβη στις αποσκευές της
- Πακιστάν: Πέθανε στα 71 της χρόνια η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας
- Χριστούγεννα στην Ουκρανία του σαταΝΑΤΟ! Το ΒΙΝΤΕΟ τα λέει όλα
- Β. Ελλάδα: Έκλεισαν τα Μάλγαρα στο ρεύμα εξόδου οι αγρότες – Αποκλεισμοί τελωνείων
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ
ΝΕΡΟ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ
ΡΕΥΜΑ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ









