το οποίο εισήλθε στη χώρα του κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, δεν ήταν «αυθόρμητο», υπονοώντας ότι υποκινείται από ακτιβιστές στην Ονδούρα με πολιτικά κίνητρα.
Ο Ομπραδόρ διατύπωσε αυτό το σχόλιο ενόσω οι μεξικανικές αρχές έχουν υιοθετήσει σκληρότερη στάση προκειμένου να αντιμετωπίσουν το κύμα των μεταναστών, που ξεκίνησε από το Σαν Πέδρο Σούλα της Ονδούρας.
Η μεξικανική αστυνομία έχει συλλάβει τουλάχιστον 800 από αυτούς που εισήλθαν στη χώρα από τη Γουατεμάλα με πρόθεση να περάσουν στις ΗΠΑ.
Αργά το βράδυ της Πέμπτης, η αστυνομία συγκρούσθηκε κοντά στα σύνορα με νεώτερο καραβάνι από μετανάστες, που κατευθυνόταν στην κοινότητα Ταπατσούλα, στην νότιο επαρχία των Τσιάπας, το οποίο επεχείρησε να ξεγελάσει τις μεξικανικές αρχές, διαβαίνοντας ένα μεθοριακό πέρασμα που συνήθως χρησιμοποιείται για τη διακίνηση εμπορευμάτων κι όχι από τη συνήθη πεζογέφυρα που συνδέει τις πόλεις Ιδάλγο στο Μεξικό και Τεκούν Ουμάν στη Γουατεμάλα, στις δύο πλευρές των συνόρων, όπως αναφέρει σε ανταπόκρισή της η ισπανική εφημερίδα El Pais.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το «Spider-Man: Brand New Day» σπάει τα ρεκόρ όλων των εποχών με σχεδόν 719 εκατ. προβολές! vid
- H επόμενη εβδομάδα είναι ιστορική για τη Μελάνια Τραμπ – Δείτε τι ετοιμάζει
- Περσικός Κόλπος: Νέα ρωσική έκκληση για τερματισμό των εχθροπραξιών
- Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψουμε μαζική εισροή μεταναστών
- Στο νοσοκομείο ο Τσακ Νόρις
- Η Τακαΐτσι εύχεται στον Τραμπ για τα γενέθλια του 20χρονου Μπάρον! Η θερμή αγκαλιά – ΒΙΝΤΕΟ
- Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ανοικτά της δυτικής Πελοποννήσου
- Η… αυτοκρατορική απαίτηση του Τραμπ! Κυκλοφορεί το δικό του χρυσό νόμισμα
- Υποχώρησαν οι τιμές πετρελαίου μετά από δηλώσεις του Νετανιάχου
- Με βροχές, καταιγίδες και μποφόρ θα κυλήσει η Παρασκευή 20/3









