στο ανδροκρατούμενο νευραλγικό κέντρο της διπλωματίας και της κυβέρνησης του Βατικανού.
Η 66χρονη Ιταλίδα Φραντσέσκα ντι Τζιοβάνι θα αναλάβει τα ηνία ενός νεοδημιουργηθέντος πόστου σε ένα τμήμα που είναι γνωστό ως Τμήμα Σχέσεων με Κράτη, στο οποίο θα έχει το βαθμό, ουσιαστικά, της υφυπουργού.
Η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία επιτρέπει μόνο σε άνδρες να χειροτονηθούν ιερείς και οι ρόλοι που ανατίθενται σε γυναίκες παραδοσιακά είναι στη σκιά της κυβέρνησης του Βατικανού.
Μια οργάνωση γυναικών, ανάμεσά τους και η Διεθνής Ένωση Γενικών Ηγουμένων (UISG), μια οργάνωση ομπρέλα των καθολικών καλογριών, από καιρό ζητά από τον παπά να ορίσει περισσότερες γυναίκες σε ανώτερες θέσεις της γραφειοκρατίας του Βατικανού.
Όπως λένε, τα μέλη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σε όλον τον κόσμο ανέρχονται στο 1,3 δισεκατομμύριο και πάνω από τους μισούς πιστούς είναι γυναίκες. Στα θρησκευτικά τάγματα οι γυναίκες είναι τριπλάσιες από τους άνδρες.
Σε ανακοίνωση του το Βατικανό επιβεβαίωσε το διορισμό της ντι Τζιοβάνι, αναφέροντας πως εκείνη θα αναλάβει τις πολυμερείς σχέσεις της Γραμματείας, στην οποία εργάζεται από το 1993. Η 66χρονη Ιταλίδα είναι ειδικός στο διεθνές δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το Βατικανό έχει διπλωματικές σχέσεις με περισσότερες από 180 χώρες.
Παρά τις υποσχέσεις του προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας να ορίσει περισσότερες γυναίκες σε θέσεις λήψης αποφάσεων στο Βατικανό, μόλις έξι γυναίκες έχουν τοποθετηθεί σε αντίστοιχες θέσεις.
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο! Νέα περίοδος δείχνει να ξεκινά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
- Η μπλε πεταλούδα Atlas με τα 229 χρωμοσώματα ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της εξέλιξης
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης