Με δήλωση εκπροσώπου του στον ιστότοπο Hellas Journal και στην ΕΡΤ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τις ξένες χώρες που τροφοδότησαν τη σύγκρουση να αποσύρουν άμεσα τις δυνάμεις τους.
Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Λιβύης, τόνισε ο εκπρόσωπος.
«Χώρες που παριστάνουν ότι υποστηρίζουν τη σταθερότητα της Λιβύης πρέπει να αποσύρουν αμέσως τις δυνάμεις τους, περιλαμβανομένων των Ρώσων μισθοφόρων και των υποστηριζόμενων από την Τουρκία Σύρων, οι οποίοι έχουν επιδεινώσει σημαντικά τις ανθρωπιστικές συνθήκες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο εκπρόσωπος επισήμανε ότι η Ουάσιγκτον στηρίζει όλες τις προσπάθειες για τον τερματισμό της βίας και την επίτευξη μιας πολιτικής λύσης στη Λιβύη.
«Στεκόμαστε με τον λαό της Λιβύης, καθώς εργάζεται για την οικοδόμηση ενός ασφαλούς μέλλοντος, χωρίς ξένη παρέμβαση.
»Είναι θετικό βήμα ότι οι ηγέτες της Λιβύης αναγνωρίζουν την ανάγκη για κατάπαυση του πυρός.
»Αυτό πρέπει να ακολουθηθεί από μια πολιτική διαδικασία που προέρχεται από τα μέρη της Λιβύης και να μην τους επιβληθεί.
»Καλούμε όλα τα μέρη της Λιβύης να επωφεληθούν αυτής της ευκαιρίας, μέσω της διαμεσολάβησης, για την αντιμετώπιση των πολιτικών, οικονομικών και ζητημάτων ασφαλείας που τα χωρίζουν».
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στον εορτασμό του πρώτου χρόνου του Μουσείου «Σπίτι του Ελύτη» ο Ν. Δένδιας
- Βρετανία: Μόνο ένας άνδρας θεωρείται ύποπτος από την αστυνομία για την επίθεση σε τρένο
- Αυτά είναι τα καταστήματα ΕΛΤΑ που δεν θα λειτουργούν από αύριο Δευτέρα 3 Νοεμβρίου
- Τραγωδία στις ιταλικές Άλπεις: Πέντε Γερμανοί ορειβάτες σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα
- Η Τζένιφερ Λόρενς ζήτησε βοήθεια από το ChatGPT…για αυτό το λόγο
- Το “τσιουάουα” Βέλγιο απειλεί ότι θα ισοπεδώσει την…Ρωσία! Επικό βίντεο
- Στα Βορίζια Ηρακλείου μεταφέρθηκε η σορός του 39χρονου θύματος του μακελειού
- Η Χαμάς ανακοινώνει ότι θα παραδώσει τις σορούς 3 Ισραηλινών ομήρων απόψε στις 8 το βράδυ
- Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητάει ειδική αξιολόγηση του καταστήματος των ΕΛΤΑ επί της οδού Μητροπόλεως
- Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις εξελίξεις του μακελειού στα Βορίζια









