οι διακινητές από τα παράλια της Τουρκίας συνεχίζουν τη δράση τους.
Οι δομές δεν επαρκούν, ούτε στην ηπειρωτική Ελλάδα, ούτε στα νησιά, για να δεχθούν τον αυξανόμενο όγκο μεταναστών.
Οι κάτοικοι της Χίου αντιδρούν στη δημιουργία νέας κλειστής δομής στο νησί τους και η παρουσία του υφυπουργού Νότη Μηταράκη χθες κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα, εξαγρίωσε τους συγκεντρωμένους, που τα έσπασαν προπηλακίζοντας τον υπουργό.
Παράλληλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου αποφάσισαν γενική απεργία στις 22 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης υπό τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη.
Η γενική απεργία γίνεται ως ένδειξη διαμαρτυρίας των κοινωνιών των τριών νησιών για την πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στα τρία νησιά., στις 22 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι.
Σύμφωνα με την ίδια απόφαση την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, επιτροπή υπό τον περιφερειάρχη θα μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να υπάρξει διαβούλευση για το θέμα με τα αρμόδια υπουργεία.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στο ΥΠΕΞ Κίμπερλι Γκιλφόιλ, συναντήθηκε με Γεραπετρίτη – ΦΩΤΟ
 - Η Τζένιφερ Λόρενς αποκάλυψε πότε θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Μάρτιν Σκορσέζε
 - Πέθανε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Ντικ Τσέινι, «αρχιτέκτονας» των πολέμων σε Ιράκ και Αφγανιστάν
 - Συστάσεις της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού
 - Τι απαντά το Μαξίμου μετά τον ντόρο με τα ΕΛΤΑ
 - Πηγές ΝΔ – Κώστας Τσιάρας: Φέρνουμε ένα διαφορετικό πλαίσιο λειτουργίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ
 - Φιλιππίνες: Ο απολογισμός του τυφώνα Καλμάγκι αυξήθηκε στους 26 νεκρούς – Σχεδόν 400.000 εκκενώσεις
 - Σφίγγει ο ρωσικός κλοιός σε δύο πόλεις-«κλειδιά» – Μαίνονται οι σφοδρές μάχες, video
 - Ολλανδία: Ξεκινούν οι διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού
 - Νέο κόλπο! Μετατρέπουν τα σπίτια από “χρέπια” σε “παλάτια” με τη βοήθεια της ΑΙ για να τα νοικιάσουν
 
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					








