Πέρυσι από την μανία του Ζορμπά η προβλήτα έχει υποχωρήσει κατα 60 μέτρα ενώ ζημιές έχει υποστεί το εσωτερικό του κρηπιδώματος. Τώρα, οι προστατευτικοί βράχοι και οι πέτρες που υπήρχαν για να προστατεύουν το λιμάνι από την πλευρά του Αιγαίου έχουν μετακινηθεί και έχουν μπει μέσα στην προβλήτα.
Επίσης σχεδόν όλο το χειμώνα κλείνει η πρόσβαση για τα σκάφη των ψαράδων στην παραλία του Κυμασίου από την άμμο που μεταφέρουν τα θαλάσσια κύματα.
Ο ΟΛΝΕ από την πλευρά του ενημερώνει πως σύντομα θα φτάσει στο λιμάνι γερανός που θα απομακρύνει τους βράχους και θα τους τοποθετήσει στη θέση τους. Ενώ, στα μέσα Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση του έργου για τη θωράκιση λιμανιού του Μαντουδίου.
Τριτοκοσμική είναι όμως η εικόνα του λιμανιού που δεν διαθέτει ακόμη δρόμο με άσφαλτο, αλλά χωμάτινο. Ένα λιμάνι που παρουσιάζει μεγάλη κίνηση τους θερινούς μήνες για Βόρειες Σποράδες.
tvstar / photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Ακυρώνονται τρεις παραστάσεις του ΚΘΒΕ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων του
- Θεσ/νίκη: Χειροπέδες σε Έλληνα καταζητούμενο για μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής σχεδόν 30 εκατ. ευρώ
- Μέγαρο Μουσικής: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την αρχή του 2026 – Τον Φεβρουάριο το αφιέρωμα στον Ραχμάνινοφ
- Γεωπολιτική «απόδραση» της Ρωσίας μέσω Ιράν – Τεράστια εξέλιξη για την Μόσχα
- Παρίσι: Η διεύθυνση του Λούβρου ανακοίνωσε πως το μουσείο λειτουργεί εν μέρει, παρά την απεργία
- Θεσσαλονίκη: Το ρομπότ Pepper μαθαίνει στους καταναλωτές τα δικαιώματά τους – Δείτε βίντεο
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές 487,9 εκατ. – Επιπλέον 600 εκατ. ευρώ μέχρι 31/12
- Βενεζουέλα: Απέπλευσαν δύο τάνκερ με υποπροϊόντα πετρελαίου
- ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες
- Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας 2026 –2030: Οδικός χάρτης για ένα ασφαλές ψηφιακό μέλλον στην Ελλάδα









