προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην περιοχή, παρά την όξυνση της έντασης μετά τον φόνο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί σε αμερικανικό πλήγμα στη Βαγδάτη.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα ο Άμπε κάλεσε τις ενδιαφερόμενες χώρες να καταβάλλουν διπλωματικές προσπάθειες για να αμβλυνθεί η ένταση και να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση.
«Η ένταση οξύνεται στη Μέση Ανατολή και ανησυχώ βαθιά. Περαιτέρω κλιμάκωση θα πρέπει να αποφευχθεί και καλώ τις ενδιαφερόμενες πλευρές να εξαντλήσουν τις διπλωματικές προσπάθειες ώστε να αμβλυνθεί η ένταση», τόνισε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός από το Ίσε της κεντρικής Ιαπωνίας.
Αξιωματούχος του ιαπωνικού υπουργείου Άμυνας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να ξεκινήσει την αποστολή αεροσκαφών εναέριας επιτήρησης μέσα στον Ιανουάριο, ενώ ένα ιαπωνικό αντιτορπιλικό είναι πιθανό να αναπτυχθεί στην περιοχή τον Φεβρουάριο.
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Άμπε ενέκρινε στα τέλη Δεκεμβρίου την ανάπτυξη στοιχείων του Πολεμικού Ναυτικού της Ιαπωνίας στη Μέση Ανατολή, στο πλαίσιο μιας αποστολής με σκοπό να εξασφαλιστεί η ασφαλής ναυσιπλοΐα στον Κόλπο.
Η αποστολή του ιαπωνικού ΠΝ, διάρκειας ενός έτους, είναι σχεδιασμένη ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες συλλογής πληροφοριών και να υπάρξουν περισσότερες εγγυήσεις για την ασφαλή ναυσιπλοΐα στον Κόλπο, κρίσιμης σημασίας οδό για τον εφοδιασμό των αγορών με πετρέλαιο.
Το ιαπωνικό ΠΝ δεν θα συμμετάσχει στον διεθνή συνασπισμό που σχηματίζει η Ουάσινγκτον για να εγγυηθεί όπως λέει την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στο Στενό του Χορμούζ, καθώς το Τόκιο δεν θέλει να διαταραχθεί η σχέση του με την Τεχεράνη.
Ε.Μ. Απε μπε
photo pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Μέγκαν Μαρκλ ετοιμάζεται να επιστρέψει στην υποκριτική
- Φορονομοσχέδιο: Ονομαστική ψηφοφορία θέλει η ΝΔ
- Νότια Κορέα: 5 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό, vid
- Νέες σφραγίσεις καταστημάτων για αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστου χώρου στον δήμο Αθηναίων
- ΗΠΑ: Περίεργη έκρηξη σε εργοστάσιο προκάλεσε διαρροή αμμωνίας και εκκενώσεις, vid
- Ακόμα τρία ουκρανικά drones αναχαίτισαν οι Ρώσοι
- Μαγική φωνή! Η κορώνα της Κλαυδίας στη συναυλία με τον Αργυρό που ενθουσίασε, vid
- Μαρινάκης: Όταν είχε φωνή ο Τσίπρας έλεγε ψέματα και εξαπατούσε τον κόσμο
- Πώς να αλλάξετε το λάστιχο του αυτοκινήτου σε 1 λεπτό – Το βίντεο με τις 8 εκατομ. προβολές
- Ποιές χώρες θα υποδεχθεί για πρώτη φορά στην Ουάσινγκτον ο Τραμπ









