Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε χθες Πέμπτη κυρώσεις στον υπουργό Άμυνας της Κούβας Λεοπόλδο Σίντρα Φρίας,
κατηγορώντας τον για «παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και «υποστήριξη» στον σοσιαλιστή πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, γνωστοποίησε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο με ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του.
Η Ουάσινγκτον έβαλε στη μαύρη λίστα τον Σίντρα Φρίας και δύο παιδιά του, τη Ντέμπορα Σίντρα Γκονσάλες και τον Λεοπόλδο Σίντρα Γκονσάλες, στο πλαίσιο των τιμωρητικών μέτρων που επιβάλλει στην Αβάνα εξαιτίας της στήριξής της στον Μαδούρο.
Ο Πομπέο ερίζει ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Κούβας ενέχονται σε «βασανισμούς» πολιτών της Βενεζουέλας, ότι τους υποβάλλουν σε «σκληρή, απάνθρωπη ή ταπεινωτική μεταχείριση για τη στάση τους εναντίον του Μαδούρο», μαζί με τον στρατό και τις υπηρεσίες πληροφοριών της Βενεζουέλας.
Σε βάρος του Σίντρα Φρίας, στρατιωτικού καριέρας που εντάχθηκε στον αντάρτικο στρατό του Φιδέλ Κάστρο το 1957, όπως και των παιδιών του απαγορεύθηκε η είσοδος στην επικράτεια των ΗΠΑ.
Η πρεσβεία της Κούβας στην Ουάσινγκτον δεν σχολίασε την εξέλιξη.
«Ως υπουργός αρμόδιος για τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κούβας, ο Σίντρα Φρίας φέρει ευθύνη για τις ενέργειες της Κούβας με στόχο την ενίσχυση του καθεστώτος του πρώην προέδρου Μαδούρο στη Βενεζουέλα», ανέφερε ο Πομπέο.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπως και αυτές άλλων περίπου 50 κρατών, δεν αναγνωρίζουν ως πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Νικολάς Μαδούρο, αλλά τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό.
Ο υπουργός Άμυνας ενέχεται στη «διάλυση της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα» και για την «κατατρομοκράτηση των πολιτών της Βενεζουέλας ώστε να δείχνουν υποταγή», που είναι ο «στόχος των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κούβας και του κουβανικού καθεστώτος», προστίθεται στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που υπογράφει ο Πομπέο.
photo:pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χανιά: Εξαφάνιση 33χρονου γιατρού – Καταδίκη του «ερευνητή» για απόπειρα εξαπάτησης της οικογένειας του γιατρού
- Στήριξη Ρωσίας σε Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ δεν ανησυχούν
- ΔΥΠΑ: 894.065 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Νοέμβριο 2025
- Ο Jean Paul Gautier λάτρης της Ελλάδας, τρελαίνεται για ντολμαδάκια – Τρώει σαν παραδοσιακός Έλληνας
- Περιοδεία του Σωκράτη Φάμελλου στη Θεσσαλονίκη – Οι περιοχές που θα επισκεφθεί
- Στην πατρική κατοικία του Βούτσιτς βρέθηκε ο Δένδιας
- Σοκ στη Γαλλία: Κουκουλοφόροι απήγαγαν και ανάγκασαν ζευγάρι να τους μεταφέρει 8 εκατ. ευρώ σε κρυπτονομίσματα
- Ρωσία: Ρεπόρτερ έκανε πρόταση γάμου ζωντανά στη συνέντευξη Τύπου του Πούτιν – Δείτε βίντεο
- Ουκρανικό ζήτημα: Τι δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ
- Ιταλία: Εισιτήριο 2 ευρώ στη Φοντάνα ντι Τρέβι από 1η Φλεβάρη – Θα είναι δωρεάν μόνο για τους κατοίκους της Ρώμης









