«Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο εντάσσουμε μέτρα αναθέρμανσης της οικονομίας και κοινωνικής στήριξης ύψους 1,2 δισ. ευρώ.
Οι 7 στους 10 φορολογούμενους δηλώνουν εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ. Από αυτούς, μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες που πληρώνουν φόρο θα δουν μειώσεις από 117 έως 177 ευρώ. Οι δε ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχουν πολύ μεγαλύτερες μειώσεις» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «’Εθνος της Κυριακής» ο υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ό,τι είπε το έκανε και μάλιστα νωρίτερα από ό,τι είχε δεσμευθεί.
Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις υπογραμμίζει ότι επανεκκίνηση των σχέσεων μπορεί να υπάρξει εφόσον η γειτονική χώρα ανταποκριθεί σε δύο προϋποθέσεις: «Πρώτον, να σεβαστεί την Κοινή Δήλωση που συμφώνησε με την Ε.Ε. σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό. Και δεύτερον, να εγκαταλείψει τις παράνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ και τις παρεμβάσεις προς την τουρκοκυπριακή πλευρά που υπονομεύουν την επανέναρξη των ενδοκυπριακών συνομιλιών».
Ο κ. Πέτσας σε ερώτηση για τον εκλογικό νόμο υπογραμμίζει ότι «θα αλλάξουμε όπως δεσμευθήκαμε τον εκλογικό νόμο. Εάν δεν συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία για να ισχύσει από τις επόμενες εθνικές εκλογές τότε στο τέλος της τετραετίας θα πάμε σε διπλή εκλογική αναμέτρηση.
Τέλος και αναφερόμενος στη λειτουργία της προανακριτικής επιτροπής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει ότι «πάει πολύ να μιλούν για ρεβανσισμό εκείνοι που “κρέμασαν στα μανταλάκια” δέκα πολιτικούς αντιπάλους τους, χωρίς στοιχεία, αποδίδοντάς τους ψευδώς “το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους”». «Η σκευωρία τους αποκαλύπτεται και προσπαθούν να καθυστερήσουν το έργο της επιτροπής. Στο παιχνίδι της πόλωσης που στήνουν, εμείς δεν “τσιμπάμε”» συμπλήρωσε.
photo:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υπέρ της πρότασης να ανακηρυχθεί το 2026 έτος ενότητας των λαών της Ρωσίας ο Πούτιν
- Ανήκουστο! Άνδρας παρενόχλησε στη μέση του δρόμου την πρόεδρο του Μεξικού – Δείτε βίντεο
- Εξάρθρωση συμμορίας που λήστευε ανηλίκους – Προσποιούνταν τους αστυνομικούς
- Γερμανία: Ισόβια κάθειρξη στον νοσηλευτή που σκότωσε 10 ασθενείς του – Είχε κάνει απόπειρα για άλλους 27
- Η κοινή γνώμη αγχώνεται! Δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου από τις ΗΠΑ
- Θεσσαλονίκη: Αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα – Ο Ρέμος θα… ανάψει το δέντρο στην Αριστοτέλους
- Τα νεότερα από τον οδηγό που έπεσε πάνω σε πεζούς στην Γαλλία.
- Κ. Χατζηδάκης: Οι 7 προτεραιότητες για το 2026 – “Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ευκαιρία για χώρες όπως η Ελλάδα”
- Ηχηρό μήνυμα Μεντβέντεφ για τις «πυρηνικές δοκιμές» που θέλει να κάνει ο Τραμπ
- Βρετανία: Κατάσχεσε σπάνια οστά δεινοσαύρων αξίας εκατομμυρίων λιρών από επιχειρηματία με έδρα τη Σιγκαπούρη









