Φωτοβολταϊκός σταθμός ισχύος 2MW κατασκευάστηκε και λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στις Αχαρνές,
από τις οποίες τροφοδοτείται με νερό το 60% των περιοχών του Λεκανοπεδίου και ειδικά οι περιοχές που βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο.
Η αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) εντάσσεται στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης της εταιρείας, που προβλέπει συστηματική στροφή σε πηγές ενέργειας φιλικές προς το περιβάλλον, αποσκοπώντας στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος της χώρας, προκειμένου να υπηρετηθούν οι εθνικοί και ευρωπαϊκοί περιβαλλοντικοί στόχοι για το 2030.
Το πρόγραμμα, μετά την επιτυχή του έναρξη, θα συνεχιστεί απρόσκοπτα με την κατασκευή νέων φωτοβολταϊκών σταθμών και σε άλλες εγκαταστάσεις της εταιρείας. Ο νέος σταθμός που αποτελεί επένδυση συνολικής δαπάνης 1,6 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου με ίδια κεφάλαια και ολοκληρώθηκε εγκαίρως μέσα σε ενάμιση μήνα.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Χάρης Σαχίνης, μετά την επίσκεψή του στον νέο φωτοβολταϊκό σταθμό, δήλωσε: «το κύριο μέλημά μας στην ΕΥΔΑΠ δεν είναι μόνο το καθαρό νερό, αλλά και η στροφή της εταιρείας μας σε καθαρές πηγές ενέργειας, ώστε να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο περιβάλλον για όλους μας».
ΑΜΕ ΜΠΕ
photo:pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γερμανία: Άδεια από τον στρατό θα χρειάζονται πλέον οι άνδρες για μεγάλα ταξίδια στο εξωτερικό
- Ως πότε; Οι άστοχες αποφάσεις που λαμβάνονται εντός ΕΕ
- Ν. Χριστοδουλίδης από τη Θεσσαλονίκη: Η απελευθέρωση της Κύπρου η ύψιστη προτεραιότητά μας
- Άρση της βουλευτικής τους ασυλίας ζητούν Τσιάρας και Κεφαλογιάννης λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ
- Το λιμάνι Χορ Φακάν των ΗΑΕ δέχτηκε επίθεση – 4 τραυματίες
- Η Κίνα ζητά κατάπαυση πυρός και διαπραγματεύσεις για το Ιράν
- Τρεις άντρες στη Γλυφάδα απείλησαν αστυνομικούς με αεροβόλο όπλο, μαχαίρι και σφυρί
- Η ευφάνταστη τεχνική ενός σερίφη στις ΗΠΑ για να μαντρώσει κατσίκια – δραπέτες (Vid)
- Η Ζ. Κωνσταντοπούλου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Μιλάμε για εγκληματική οργάνωση υπό την καθοδήγηση Μητσοτάκη
- Αίσιο τέλος στην επιχείρηση διάσωσης άνδρα σε δύσβατο σημείο στο Αγρίνιο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο









