Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στην τελευταία συνεδρίαση του Ιουλίου με την αγορά να κλείνει σε απόσταση αναπνοής από τα επίπεδα των 900 μονάδων, σε νέα υψηλά έτους, αλλά και στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Φεβρουαρίου 2015.
Η αγορά συμπλήρωσε επτά συνεχόμενους θετικούς μήνες κλείνοντας τον Ιούλιο με άνοδο 3,62%, από τις αρχές του έτους καταγράφει κέρδη σε ποσοστό 46,74%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 88,39%.
Υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Πειραιώς, της ΔΕΗ και του ΟΛΠ.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 899,93 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,14%. Είναι το υψηλότερο κλείσιμο από τη συνεδρίαση της 26ης Φεβρουαρίου 2015 (904,95 μονάδες).
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 901,57 μονάδες (+1,32%).
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 99,420 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 53.354.271 μετοχές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,67%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σημαντικά σε ποσοστό 3,61%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Πειραιώς (+6,82%), της ΔΕΗ (+6,42%), του ΟΛΠ (+5,08%), της Εθνικής (+2,83%) και της Alpha Bank (+2,80%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Jumbo (-1,29%), της Coca Cola HBC (-1,04%) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-0,93%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+5,99%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+3,69%) και των Τραπεζών(+2,61%), ενώ απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τροφίμων (-0,99%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-0,82%).
Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η MIG και η Eurobank διακινώντας 11.602.737 και 10.948.665 μετοχές, αντιστοίχως.
Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Εθνική με 17,778 εκατ. ευρώ και η Πειραιώς με 14,657 εκατ. ευρώ.
(φώτο: Pexels-πηγή: newsbeast.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αμερικανός ΥΠΑΜ: Αν το Ιράν δεν παραδώσει το ουράνιο του οι ΗΠΑ θα το πάρουν με κάθε μέσο, vid
- ΙΣΑ: Έντονη αντίθεση με τροπολογία που περιορίζει την πρόσβαση των ασθενών στον εξειδικευμένο ιατρό
- Γερμανία: Γυναίκα δάγκωσε εργαζόμενο στους σιδηροδρόμους ενώ προσπαθούσε να επιβιβαστεί
- Πολεμικό σόου Μέσης Ανατολής: Όλες οι πλευρές παρουσιάζονται ως… «νικήτριες»
- Εκεχειρία στο Ιράν, αλλά αιματοκύλισμα στον Λίβανο: Νέοι βομβαρδισμοί στη Βηρυτό
- Βανς: Απογοητευτήκαμε από πολλούς πολιτικούς ηγέτες στην Ευρώπη
- Δέκα ερωτοαπαντήσεις σχετικά με την απαγόρευση πρόσβασης στα social media για τους ανηλίκους
- Πτώσεις δένδρων από τους ισχυρούς ανέμους στη Θεσσαλονίκη
- Τραμπ: Δασμοί 50% σε όποιον δίνει όπλα στο Ιράν – Δεν θα υπάρξει εμπλουτισμός ουρανίου
- Μαρινάκης: Γιατί είναι αναγκαίο το age ban στα κοινωνικά δίκτυα









