Μαζί με την τρέχουσα δόση για τις ασφαλιστικές εισφορές ΕΦΚΑ Ιουλίου 2018 – έως την ερχόμενη Παρασκευή 31 Αυγούστου, όσοι επαγγελματίες είχαν χρεωστικό υπόλοιπο για τις ασφαλιστικές εισφορές του 2017 θα πρέπει να πληρώσουν και την 4η δόση.
Πρόκειται για την προτελευταία μηνιαία δόση, καθώς η επόμενη που θα πρέπει να καταβληθεί έως 30 Σεπτεμβρίου μαζί με την τρέχουσα εισφορά Αυγούστου 2018 είναι η 5η και τελευταία των χρεωστικών υπολοίπων του 2017.
Στο μεταξύ, αναμένεται η εκκαθάριση των εισφορών του 2017 για μια μερίδα ασφαλισμένων που έχουν παράλληλα μισθωτή και μη μισθωτή δραστηριότητα, τα «μπλοκάκια» κλπ. Ο μεγάλος συμψηφισμός του 2017 ολοκληρώθηκε από τον Μάιο για 1,15 εκ. ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, που εμφανίζουν εισόδημα αποκλειστικά από μη μισθωτή δραστηριότητα, αλλά εκκρεμεί για όσους είναι μισθωτοί αλλά ασκούν παράλληλα ελεύθερο επάγγελμα.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΦΚΑ: «Η πραγματικότητα που αποτυπώθηκε στα ειδοποιητήρια απέδειξε ότι το 88% πληρώνει λιγότερα σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς των ασφαλιστικών κλάσεων.
Παρά την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών που έχει νομοθετηθεί να ισχύσει από την 1/1/2019, το 80% των μη μισθωτών θα καταβάλλει εισφορές κάτω των 200 ευρώ μηνιαίως, όταν το αντίστοιχο ποσοστό όσων πλήρωναν κάτω από 200 ευρώ μηνιαίως πριν το Ν. 4387/2016 δεν ξεπερνούσε το 27% των μη μισθωτών.
Συνολικά, η ετήσια ελάφρυνση των μη μισθωτών σε σχέση με το 2016, θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ το 2019, όπως προβλέπεται από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αυτή η διαμαρτυρία των «κλιματικών βάνδαλων» δεν είχε τόσο καλή κατάληξη, vid
- Ρωσική επίθεση σχεδόν σε ολόκληρη την γραμμή του μετώπου
- Πηγές ΥΠΕΘΑ: Παντελώς ανακριβείς οι ισχυρισμοί για δήθεν «εξαπάτηση» των στρατιωτικών
- Το Ουκρανονάτο επιχείρησε να πλήξει με δεκάδες drones την κατοικία του Πούτιν!
- ΑΑΔΕ: Ποιές ψηφιακές πλατφόρμες βάζουν «λουκέτο» για την Πρωτοχρονιά
- Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια θα μπορούσε να ξαναρχίσει τη λειτουργία του σε 18 μήνες εφόσον ο πόλεμος τελειώσει, σύμφωνα με τον επικεφαλής του
- Ο παγετός μετατρέπει τους δρόμους στην Τουρκία σε «παγίδες θανάτου», vid
- Αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας απέκλεισαν εκ νέου τον αυτοκινητόδρομο Αντιρρίου-Ιωαννίνων
- Πούτιν: «Έχει ανοίξει ο δρόμος για την απελευθέρωση του Ντονμπάς»
- Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ μας πρότειναν “γερές” εγγυήσεις ασφαλείας για 15 χρόνια









