“Ένας 24χρονος Βρετανός πολίτης και ένας 25χρονος Βρετανοϊρανός συνελήφθησαν ως ύποπτοι για παροχή βοήθειας σε ξένη υπηρεσία πληροφοριών”, δήλωσε η αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι “η εμπλεκόμενη χώρα σε αυτή την έρευνα είναι το Ιράν”.
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι συνελήφθη εκ νέου ένας 24χρονος Βρετανός, ο οποίος είχε συλληφθεί αρχικά έξω από τη στρατιωτική βάση, στη νοτιοδυτική Αγγλία, τις πρώτες πρωινές ώρες της 27ης Σεπτεμβρίου.
H αστυνομία ανέφερε επίσης ότι συνέλαβε έναν 25χρονο που έχει διπλή υπηκοότητα, βρετανική και ιρανική, ο οποίος είχε συλληφθεί παλαιότερα στο Λονδίνο.
Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βρετανίας Λόρενς Τέιλορ δήλωσε: “Θεωρούμε πολύ πιθανό να υπάρχει εμπλοκή του ιρανικού κράτους”.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι δραστηριότητες στη βάση RAF Fairford, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί από αμερικανικά βομβαρδιστικά για πλήγματα κατά του Ιράν, είναι πιθανό να συντονίστηκαν στο Ιράν.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay









