Γερμανία: Η υπουργός Εργασίας και συμπρόεδρος του SPD παραιτείται έπειτα από τον θάνατο της προγονής της

Η Μπέρμπελ Μπας, η υπουργός Εργασίας της Γερμανίας και συμπρόεδρος του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), θα παραιτηθεί και από τους δύο ρόλους της, ανέφερε σήμερα η ίδια σε ανακοίνωσή της.

“Επειτα από τον θάνατο της προγονής μου, συνειδητοποίησα ότι χρειάζομαι χρόνο για να διαχειριστώ τη θλίψη μου”, ανέφερε στην ανακοίνωση.

Η 58χρονη υπουργός, η οποία μεταξύ άλλων είναι υπεύθυνη για μεγάλα τμήματα του γερμανικού συστήματος πρόνοιας, επικαλέστηκε ακόμη τις αυξανόμενες “δημόσιες επιθέσεις” εις βάρος της, ανάμεσά τους και από τις τάξεις των συντηρητικών εταίρων του SPD.

Οπως μεταδίδει το dpa, η Μπας δήλωσε ότι δεν διαθέτει “τη δύναμη” για να να εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της στο κόμμα και στην κυβέρνηση και χρειάζεται χρόνο για να πενθήσει.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι θα παραμείνει μέλος της Μπούντεσταγκ, της γερμανικής κάτω βουλής.

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Λαρς Κλινγκμπάιλ, ο οποίος είναι συμπρόεδρος του κόμματος μαζί με την Μπας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του: “Οι επιθέσεις εναντίον της κατά τις τελευταίες ημέρες που βρίσκεται σε πένθος είναι ανάρμοστες. Αυτό είναι απαράδεκτο. Πίσω από τα γραφεία είμαστε όλοι άνθρωποι”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ-EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί