Οι Ρώσοι κατηγόρησαν τους Ουκρανούς πως έπληξαν μικρό λεωφορείο και σκότωσαν πολίτες στην περιφέρεια της Ζαπορίζια

Τι σημειώθηκε

Η Μόσχα κατηγόρησε σήμερα το Κίεβο ότι έπληξε μικρό λεωφορείο σε περιοχή που ελέγχουν οι Ρώσοι, μια επίθεση που στοίχισε την ζωή σε τρεις ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων, σύμφωνα με τις διορισμένες από την Ρωσία αρχές.

«Μετά από στοχευμένη επίθεση με εχθρικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones)…τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ο οδηγός, σκοτώθηκαν» στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, μέρος της οποίας βρίσκεται υπό την κατοχή των ρωσικών δυνάμεων, δήλωσε ο διορισμένος από τη Μόσχα κυβερνήτης Γεβγκένι Μπαλίτσκι.

Η επίθεση σημειώθηκε στην κοινότητα Μπασάν και προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό τριών ανθρώπων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Ρωσία, που πραγματοποιεί επίθεση μεγάλης κλίμακας κατά της Ουκρανίας από τον Φεβρουάριο του 2022, δηλώνει ότι έχει προσαρτήσει την περιφέρεια της Ζαπορίζια, όπως επίσης αυτές του Ντονέτσκ, του Λουχάνσκ και της Χερσώνας από τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Η σύγκρουση πάντως συνεχίζεται.

Μένει να φανεί αν θα υπάρξει λύση στο ουκρανικό ζήτημα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί