Υποτίμηση της Ρωσίας – Βρετανικό «κρεσέντο» στον ΟΗΕ, την ώρα που η Βαλτική ζητάει χρήματα από την ΕΕ

Τι είπε ο Λαβρόφ για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Το «θερμόμετρο» στην Ανατολική Ευρώπη ανεβαίνει. Η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία ζήτησαν από κοινού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιπλέον οικονομική στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενίσχυση των δυνατοτήτων τους στην καταπολέμηση των drones, ανέφερε σε δηλώσεις του στο Reuters ο υπουργός Άμυνας της Λιθουανίας Ρομπέρτας Κάουνας.

Σημειώνεται πως οι χώρες της Βαλτικής ανήκουν στο ΝΑΤΟ και εχθρεύονται την Ρωσία, ζητώντας βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το κλίμα «φουντώνει» ακόμα περισσότερο με την Βρετανία, καθώς, όπως ισχυρίστηκε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Εντ Μίλιμπαντ, ο κόσμος γνωρίζει πως η Ρωσία «αποτυγχάνει στον πόλεμό της» με την Ουκρανία. Ωστόσο, στο πεδίο της μάχης οι Ρώσοι συνεχίσουν με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς να θέτουν υπό έλεγχο εδάφη, αντέχοντας απέναντι στην υποστήριξη του ΝΑΤΟ στο Κίεβο.

Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, επανέλαβε σήμερα, μία ημέρα μετά το «μορατόριουμ» στα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές, στο οποίο αναφέρθηκαν την Τρίτη οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ουκρανίας, πως η Ρωσία «δεν θα κάνει παύση» στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Μίλιμπαντ δήλωσε πως είναι καιρός οι υπουργοί της ρωσικής κυβέρνησης να πουν στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν την αλήθεια για «να τερματίσει την αιματοχυσία».

Κάλεσε επίσης τη Μόσχα να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, υπογραμμίζοντας την ακλόνητη υποστήριξη του Λονδίνου στο Κίεβο. «Πριν από τέσσερα χρόνια, ο Πούτιν περίμενε πως οι υποστηρικτές της Ουκρανίας θα λύγιζαν, αλλά η υποστήριξή μας παραμένει ακλόνητη», είπε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.

Υποστήριξε δε πως «η οικονομία της Ρωσίας νοσεί, καθώς συσσωρεύονται οι επιπτώσεις των επιλογών του Πούτιν και οι κυρώσεις στερούν έσοδα από την πολεμική μηχανή του Κρεμλίνου».

Εντούτοις, μάλλον είναι οικονομίες της Ευρώπης που βρίσκονται σε αυτή την θέση και ιδιαιτέρως η Βρετανία!

Απευθυνόμενος στον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, ο Μίλιμπαντ είπε πως «είναι καιρός οι υπουργοί να πουν στον πρόεδρο Πούτιν την αλήθεια. Ο κόσμος γνωρίζει πως η Ρωσία αποτυγχάνει σε αυτόν τον πόλεμο. Ο ρωσικός λαός το αντιλαμβάνεται και οι υπουργοί το γνωρίζουν επίσης. Θα πρέπει να πουν στον πρόεδρο Πούτιν να τερματίσει την αιματοχυσία».

Λόγια απελπισίας από την Βρετανία, καθώς αυτό θα ήταν μάλλον αυτό που θα ήθελαν να γίνει οι διεθνιστές της Ευρώπης και όχι αυτό που πραγματικά συμβαίνει.

Και βέβαια όσο συνεχίζεται ο πόλεμος και η Ευρωπαϊκή Ένωση ξοδεύει χρήματα προς αυτή την κατεύθυνση, η κατάσταση σε οικονομίες ευρωπαϊκών κρατών θα επιδεινώνεται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-AAP

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί