Όπως δήλωσε στο Sputnik ο Αλεξάντερ Κινγκ, συμπρόεδρος του τμήματος του Βερολίνου του κόμματος «BSW», μετά την ανακοίνωση του Βερολίνου για τα σχέδιά του να κλείσει το γενικό προξενείο της Ρωσίας στη Βόννη και να τερματίσει μια συμφωνία που σχετίζεται με τον Ρωσικό Οίκο στο Βερολίνο, η κλιμάκωση των εντάσεων από την γερμανική κυβέρνηση με την Ρωσία είναι παράλογη και δυνητικά επικίνδυνη.
«Ναι, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τροφοδοτεί την κλιμάκωση. Αυτό είναι παράλογο και, στην χειρότερη περίπτωση, ακόμη και επικίνδυνο», δήλωσε ο Κινγκ.
Όπως αναφέρει το Sputnik:
- Η διαμάχη έρχεται μετά από ένα περιστατικό με drone στο αεροδρόμιο της Λειψίας, μετά το οποίο η Γερμανία κατηγόρησε την Ρωσία χωρίς να παράσχει δημόσια αποδεικτικά στοιχεία.
- Η Μόσχα χαρακτήρισε τις κατηγορίες πρόκληση, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι το Βερολίνο δεν είχε αποδείξεις και συνέδεσε τους ισχυρισμούς με την εσωτερική πολιτική κατάσταση της Γερμανίας.
Η κατάσταση μεταξύ των δύο χωρών είναι τεταμένη, καθώς το Βερολίνο έχει βγει μπροστά εναντίον της Μόσχας.
Εντός Γερμανίας υπάρχει τεράστια ανησυχία πως τα πράγματα κινδυνεύουν να οδηγηθούν στο απροχώρητο.









