Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ διαβεβαίωσε ότι το Ιράν εξακολουθεί να συνομιλεί με τις ΗΠΑ και επιθυμεί την επίτευξη συμφωνίας.
«Ο λόγος για τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών είναι ότι το Ιράν παραβίασε το μνημόνιο συνεννόησης που είχαμε συνάψει», δήλωσε η Λέβιτ.
«Ειδικότερα, βάσει του μνημονίου συνεννόησης που υπέγραψαν, (οι Ιρανοί) δεν έπρεπε να εξαπολύσουν πυρά εναντίον εμπορικών πλοίων που διέρχονταν από τα Στενά του Ορμούζ. Αλλά δυστυχώς έλαβαν την τραγική για εκείνους απόφαση να το κάνουν», συμπλήρωσε.
Η Λέβιτ ανέφερε επίσης πως τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν ανοικτά για πλοία που δεν ταξιδεύουν προς ή από ιρανικά λιμάνια και ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ παραμένει στην περιοχή για να διασφαλίσει πως θα συμβεί αυτό ακριβώς.
Στο μεταξύ τα αμερικανικά πλήγματα ήταν ιδιαίτερα σφοδρά για μία ακόμα νύχτα, την 5η κατά σειρά μετά το «ναυάγιο» της συμφωνίας εκεχειρίας.
Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε στην Μπαντάρ Αμπάς του νότιου Ιράν υποδομές δέχθηκαν σφοδρούς βομβαρδισμούς από τους Αμερικανούς.
Το νέο κύμα αμερικανικών επιδρομών ξεκίνησε μετά τις 21:00 χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας).
Δείτε ΕΔΩ πλάνα από τις κατοικημένες περιοχές που επλήγησαν.
Βλέπουμε πως τα… στημένα πολεμικά σόου τόσο σε Μέση Ανατολή όσο και σε Ουκρανία-Ρωσία αποκτούν νέες διαστάσεις, εντείνοντας την ανασφάλεια (κυρίως οικονομική) των ανθρώπων, χωρίς παράλληλα να καταστρέφονται οι υποδομές καταναγκασμού και ελέγχου των λαών.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo









