Η απίστευτη χαρά των διασωστών που βρήκαν ζωντανούς 5 παγιδευμένους ανθρώπους σε σπηλιά στο Λάος! ΒΙΝΤΕΟ

Δύο από τους επτά ανθρώπους που παγιδεύτηκαν σε πλημμυρισμένο σπήλαιο πριν από μια εβδομάδα εξακολουθούν να αγνοούνται, δήλωσαν οι διασώστες.

Πέντε άνθρωποι που ήταν παγιδευμένοι για μια εβδομάδα σε πλημμυρισμένο σπήλαιο στο Λάος βρέθηκαν ζωντανοί την Τετάρτη, ανακοίνωσαν διασώστες από το Λάος και την Ταϊλάνδη .

«Βρήκαμε πέντε ανθρώπους ζωντανούς και όλους ασφαλείς. Υπάρχουν ακόμη δύο άτομα που αναζητούμε», ανέφερε η Rescue Volunteer for People στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ομάδα δημοσίευσε ένα βίντεο στο Facebook που δείχνει τους διασώστες να πανηγυρίζουν τα νέα και να ζητωκραυγάζουν!


«Ακόμα τρέμω. Η ομάδα μας το κατάφερε»
, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press μέσω φωνητικού μηνύματος ο Μπούνκχαμ Λουανγκλάθ, ο οποίος εργάζεται με την ομάδα διάσωσης του Λάος.

Σε ξεχωριστό βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook, ο Ταϊλανδός διασώστης Κενγκκάτς Μπανγκκαουόνγκ δήλωσε: «Στις 4:30 μ.μ., βρήκαμε τον στόχο μας. Βρήκαμε πέντε άτομα. Ψάχνουμε τους άλλους δύο».

Ο Κενγκκάτς μοιράστηκε αργότερα ένα άλλο βίντεο που τον έδειχνε αυτόν και άλλους διασώστες να αγκαλιάζονται και να ζητωκραυγάζουν μέσα στο σπήλαιο.

Μια ομάδα ανθρώπων από τα τοπικά χωριά φέρεται να έψαχνε για χρυσό όταν η είσοδος του σπηλαίου μπλοκαρίστηκε στις 19 Μαΐου μετά από κατολίσθηση που προκλήθηκε από έντονες βροχοπτώσεις και ξαφνικές πλημμύρες.

Ένα από τα άτομα της ομάδας κατάφερε να δραπετεύσει από το σπήλαιο πριν μπλοκαριστεί η έξοδος και ειδοποίησε τις αρχές, δήλωσε ο Μπούνκαμ στο AFP νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Το σπήλαιο βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη, ορεινή περιοχή της επαρχίας Ξαϊσομπούν, περίπου 125 χιλιόμετρα (78 μίλια) βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Βιεντιάν. Περίπου 100 άτομα έχουν συμμετάσχει στην επιχείρηση διάσωσης.

Οι έντονες βροχοπτώσεις και το ανώμαλο έδαφος έχουν εμποδίσει τις επιχειρήσεις, ανέφεραν οι διασώστες που εργάζονται στο σημείο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Μίκο Πάασι, ειδικός δύτης από τη Φινλανδία, δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη ότι οι διασώστες έπρεπε να «πλοηγηθούν εκατοντάδες μέτρα συνεχών περιορισμών, υδάτων, κινδύνων κατάρρευσης και υψηλού κινδύνου μολυσμένης ποιότητας αέρα» στο σπήλαιο.

Ο Πάασι είπε ότι το σπήλαιο ήταν ένα «εγκαταλελειμμένο χρυσωρυχείο».

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν Ταϊλανδοί και διεθνείς εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένου του Κενγκκάτς, ο οποίος βοήθησε στην δραματική ανάκαμψη μιας ομάδας ποδοσφαίρου νέων από ένα πλημμυρισμένο σπήλαιο το 2018 .

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί