Το μεσαιωνικό κάστρο, με την ονομασία Camp Château, μετατρέπεται σε έναν χώρο σε στιλ καλοκαιρινής κατασκήνωσης, δημιουργημένος από γυναίκες, για γυναίκες — με έμφαση την άνεση και τις κοινές εμπειρίες, λένε οι ιδιοκτήτριες….
Το βίντεο, το οποίο έχει γίνει viral στο X, περιλαμβάνει επίσης ένα μήνυμα από τον δημιουργό που περιγράφει το όραμα πίσω από το έργο: «Αγόρασες ένα μεσαιωνικό κάστρο με την καλύτερή σου φίλη, τη μεγαλύτερη κόρη σου και 300 άλλες γυναίκες. Και τώρα δημιούργησες έναν χώρο για τις γυναίκες να συγκεντρώνονται και να αγκαλιάζουν, να γιορτάζουν και να στηρίζουν η μία την άλλη. Ελεύθερα. Με χαρά. Ολόψυχα».
Ενώ οι λεπτομέρειες σχετικά με την ακριβή δομή ιδιοκτησίας και το κόστος ανά συμμετέχοντα παραμένουν ασαφείς, η ιδέα της συλλογικής κατοχής ενός ακινήτου σε άλλη χώρα έχει κινήσει το ενδιαφέρον πολλών θεατών αλλά ταυτόχρονα έχει προβληματίσει και έχει σοκάρει.
Οι αντιδράσεις στο διαδίκτυο έχουν διχαστεί έντονα.
Πολλοί χρήστες απάντησαν με ενθουσιασμό και περιέργεια. «Αυτό είναι το συνταξιοδοτικό μου πρόγραμμα», έγραψε ένα άτομο, ενώ ένα άλλο είπε, «Είναι καταπληκτικό, μου αρέσει η ατμόσφαιρα». Κάποιοι ήταν πιο πρακτικοί, ρωτώντας, «Πόσο ανά άτομο;» Άλλοι εκτίμησαν την ιδέα των κοινοτικών χώρων, με ένα σχόλιο να αναφέρει, «Αν μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν αυτό να λειτουργεί, είναι πραγματικά χαριτωμένο. Αυτού του είδους οι χώροι μπορούν να είναι εμπνευστικοί και να φέρουν πολλή ηρεμία». Ένας άλλος πρόσθεσε, «Πολύ ωραίο. Μπράβο κυρίες μου».
Ταυτόχρονα, εμφανίστηκαν επίσης σκεπτικισμός και κριτική. Κάποιοι αμφισβήτησαν τον τρόπο με τον οποίο θα συντηρούνταν το κάστρο. «Ποιος διατηρεί το μέρος σε λειτουργία; Ποιος επισκευάζει τα υδραυλικά, τα ηλεκτρικά, την στέγη που έχει διαρροές;» ρώτησε ένας χρήστης.
Άλλοι δημοσίευσαν πιο απαξιωτικά σχόλια. «Είμαι σίγουρος ότι χρειάστηκαν 13 δευτερόλεπτα πριν χρειαστεί να καλέσουν έναν άντρα για να φτιάξει κάτι», έγραφε ένα σχόλιο, ενώ ένα άλλο πρόσθεσε: «Θα αρχίσουν να ξεσπούν σε ουρλιαχτά και να ξεσπούν σε οργή».
Ένας άλλος σχολίασε: “Συνήθως πρωτοβουλίες σαν κι αυτές αποτυγχάνουν επειδή όλοι θέλουν να χορέψουν στο γρασίδι αλλά κανείς δεν θέλει να ξεριζώσει τα ζιζάνια.”
“300 γυναίκες στο ίδιο μέρος; Λοιπόν, εγώ η ίδια είμαι γυναίκα. Όχι, ευχαριστώ. Ακούγεται πιθανό σε ένα βίντεο μόνο 33 δευτερολέπτων.” έγραψε κάποια γυναίκα.
A group of 300 women buy a Medieval French Chateau so they can have a place for women to gather. Would you buy a castle with other people in another country? pic.twitter.com/C8VlKKvj3a
— Richie Rich (@gofishh77) April 7, 2026
photo: pixabay









