Σε τροχιά υλοποίησης εισήλθε η συνεργασία μεταξύ της ΕΥΑΘ ΑΕ και του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας (ΕΟΑΛ), μετά την υπογραφή σύμβασης για την ανάπτυξη και αξιοποίηση συστημάτων γεωπληροφορικής (GIS) και τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών ύδρευσης και αποχέτευσης.
Η συμφωνία υπεγράφη σήμερα από τον πρόεδρο του ΕΟΑΛ, Άγγελο Χατζηχαραλάμπους και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΑΘ ΑΕ, Άνθιμο Αμανατίδη και όπως τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της Βορειοελλαδικής εταιρείας, προβλέπει τη μεταφορά τεχνογνωσίας στον τομέα της γεωπληροφορικής, με έμφαση στη διαχείριση δικτύων (asset management), την εξυπηρέτηση πελατών και τη βελτιστοποίηση επιχειρησιακών διαδικασιών.
Το έργο έχει διάρκεια 30 μηνών και προϋπολογισμό περίπου 150.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), ενώ στόχος είναι η μείωση του κόστους διαχείρισης νερού και λυμάτων, η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, η αποτελεσματικότερη ενεργειακή διαχείριση και η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
Η συμφωνία αποτελεί το επόμενο βήμα μετά το μνημόνιο συνεργασίας του Σεπτεμβρίου, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ ΑΕ, Άνθιμος Αμανατίδης και υπογράμμισε τη σημασία της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και της αξιοποίησης καινοτόμων λύσεων, ιδιαίτερα εν μέσω της κλιματικής κρίσης.
Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηχαραλάμπους χαρακτήρισε τη σύμβαση «ορόσημο» για τον οργανισμό, καθώς συμβάλλει στην ψηφιακή μετάβαση, την ενοποίηση των υφιστάμενων συστημάτων και τη δημιουργία μιας αξιόπιστης βάσης δεδομένων, ενισχύοντας την αποδοτικότητα και την ανθεκτικότητα των υπηρεσιών.
Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί επικαιροποιημένο μνημόνιο συνεργασίας στο πλαίσιο της 89ης ΔΕΘ, παρουσία του γενικού γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων.
Όπως επισημαίνεται στη σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, η ΕΥΑΘ διαθέτει πολυετή εμπειρία στη διαχείριση υποδομών μέσω GIS, με περισσότερα από 20 χρόνια τεχνογνωσίας στον τομέα. Το σύστημά της έχει διακριθεί διεθνώς, αποσπώντας το Special Achievement in GIS Award τόσο το 2015 όσο και το 2026 στο Παγκόσμιο Συνέδριο Χρηστών της Esri, επιβεβαιώνοντας την καινοτομία και την τεχνολογική της υπεροχή.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πιάστηκε συμμορία που έκλεβε από καταστήματα ηλεκτρονικών – Πώς δρούσε
- ΗΠΑ/Ιαπωνία – Κίνα: Ένα καθόλου ευχάριστο σενάριο
- Τις πρώτες εντυπωσιακές εικόνες της Γης από την αποστολή Artemis II δημοσίευσε η NASA
- Βουλή: Την Πέμπτη του Πάσχα η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για το κράτος δικαίου
- Μέση Ανατολή: Σε αδιέξοδο κατέληξε η μεσολάβηση του Πακιστάν και άλλων χωρών, σύμφωνα με δημοσίευμα
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 7 του Τραμ
- Γ. Παναγόπουλος: Παρείχα κάθε στοιχείο – Ως πρόεδρος της ΓΣΕΕ συνεχίζω να κάνω τη δουλειά μου
- Οδηγίες για την Ασφάλεια των Τροφίμων στο Πασχαλινό Τραπέζι – Δείτε αναλυτικά
- Ο γιος του Χάρι και της Μέγκαν κάνει σκι και εντυπωσιάζει με τις ικανότητές του (Vid)
- Πλοίο ιαπωνικής εταιρείας φορτωμένο με LNG πέρασε από το στενό του Χορμούζ









