επισήμανε ο γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τα βίαια επεισόδια που σημειώνονται εναντίον των χριστιανών της Συρίας.
Στη δήλωσή του υπογράμμισε, επίσης, ότι «στο πογκρόμ που έλαβε χώρα, υπό την ανοχή όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι παθόντες, των οργάνων του κράτους, πραγματοποιήθηκαν ένοπλες επιθέσεις κατά αμάχων χριστιανών, βανδαλισμοί και λεηλασίες.
Οι ανακοινώσεις του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιόχειας αλλά και των άλλων χριστιανικών Εκκλησιών καταδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο χριστιανικός πληθυσμός, όπως και οι άλλες μειονότητες, βιώνουν ένα καθεστώς τρόμου και αβεβαιότητας. Απόδειξη της πραγματικής απειλής που επικρέμαται επί των Χριστιανών είναι η αναστολή με κοινή απόφαση των προκαθημένων των Εκκλησιών στη Συρία των υπαίθριων εκκλησιαστικών τελετών ενόψει του Πάσχα, υπό τον φόβο των επιθέσεων ακραίων στοιχείων.
Αναμφίβολα, στόχος των δραστών αυτών των μοχθηρών πράξεων δεν είναι άλλος από τον ολοκληρωτικό εκτοπισμό των Χριστιανών από τις πατρογονικές τους εστίες, ως συνέχεια της μακράς Γενοκτονίας του χριστιανικού στοιχείου που συμβαίνει επί δεκαετίες στον χώρο της Μέσης Ανατολής».
«Αυτές τις στιγμές», προσέθεσε ο κ.Χαρακόπουλος,«η διεθνής κοινότητα και ιδιαιτέρως ο χριστιανικός κόσμος δεν μπορεί να παραμείνει απαθής. Με κάθε μέσο που διαθέτει πρέπει να πιέσει την κυβέρνηση της Δαμασκού να αντιληφθεί ότι αποτελεί βασική της υποχρέωση να προστατεύσει τις μειονότητες που κατοικούν στην επικράτεια του συριακού κράτους, και να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους δράστες των επιθέσεων κατά των χριστιανών. Καμία ολιγωρία δεν συγχωρείται, γιατί αυτή είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στο απευκταίο, που είναι η εξάλειψη του χριστιανικού στοιχείου από το ιστορικό του λίκνο.
Ως ΔΣΟ, όπως πράξαμε και στο παρελθόν, θα συνεχίσουμε να συμπαραστεκόμαστε στα πρεσβυγενή Πατριαρχεία και στους αδελφούς μας χριστιανούς της Μέσης Ανατολής, και ευχόμαστε η Ανάσταση του Κυρίου, που θα εορτάσουμε σύντομα, να φέρει επιτέλους την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή».
ΑΠΕΜΠΕ,Δ. Καλαμπάκας – ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Όρμπαν σε ηγετίσκους της Ε.Ε.: «Αφήστε τον Πούτιν, μόνη μας ελπίδα είναι η ρωσική ενέργεια»
- Ηρωίδα υπάλληλος καταστήματος αφόπλισε με επιτυχία ληστή, vid
- Γεραπετρίτης: Η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων και ο ανεμπόδιστος διάπλους είναι αγαθά, αδιαπραγμάτευτα για την Ελλάδα
- Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 2 ετών σε δάσκαλο για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών του
- Οι μέγιστες συγκεντρώσεις σκόνης που καταγράφηκαν χθες στην Κρήτη , έφτασαν τα 3826 μg/m3
- Ιράν: Οι δύο μεγαλύτερες χαλυβουργίες διέκοψαν τη λειτουργία τους έπειτα από πλήγματα
- Πετρέλαιο: Άνοδο άνω του 10% σημειώνει η τιμή του αμερικανικού αργού
- Ακάθεκτοι οι Ρώσοι: Αυτό αποφάσισαν για την Κούβα, vid
- Μακρόν σε Τραμπ: «Όταν είμαστε σοβαροί δεν λέμε κάθε μέρα το αντίθετο από αυτό που είπαμε την προηγουμένη»
- Μ. Ανατολή: Τηλεδιάσκεψη 35 χωρών για το Στενό του Ορμούζ









