Ο Φρανσίσκο Ματίας είναι ένας 80χρονος συνταξιούχος που ζει στον δήμο Ιδρολάντια, στην ενδοχώρα της πολιτείας Σεαρά στη Βραζιλία . Γνωστός ως Seu Chiquinho , ζει μια ζωή μακριά από τον ξέφρενο ρυθμό και την αμεσότητα της σύγχρονης κοινωνίας, και το 105 ετών σπίτι του από πηλό είναι ένα μέρος όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει.
Μια κατοικία που χτίστηκε το 1920 από τον πατέρα του, Αντόνιο Ματίας, και η οποία παραμένει όρθια μέχρι σήμερα ως ένας χώρος που μας δείχνει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των αγροτικών περιοχών αυτής της περιοχής της βορειοανατολικής Βραζιλίας.
Ένα σπίτι που αποτελεί μια πλήρη επιστροφή στις ρίζες του
Ο Seu Chiquinho πέρασε αρκετά στάδια της ζωής του στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αλλά η αστική ζωή δεν τον γοήτευε. Επιστρέφει στις ρίζες του σε ένα σπίτι που, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του, διατηρεί μια άνετη θερμοκρασία ακόμα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η ιδέα είναι να ανακαινιστεί η κατασκευή διατηρώντας παράλληλα την αρχική ουσία αυτής της ιστορικής κατοικίας.
Ο Φρανθίσκο Ματίας ζει μια ήσυχη ζωή, με ρυθμούς που απέχουν πολύ από τους φρενήρεις ρυθμούς πολλών κοινωνιών. Για παράδειγμα, αντλεί νερό από ένα πηγάδι κάθε εβδομάδα, αποθηκεύοντάς το σε πήλινα δοχεία μέσα στο σπίτι του. Πώς μαγειρεύει; Με μια ξυλόσομπα, χρησιμοποιώντας μια πηγή ενέργειας που αντιπροσωπεύει έναν τρόπο ζωής που γίνεται ολοένα και πιο σπάνιος.
Ο Seu Chiquinho ζει μόνος, αλλά δέχεται καθημερινά επισκέπτες: «Πάντα υπάρχει κάποιος που έρχεται για να περάσει μισή ώρα, έστω και λίγο». Μια ζωή σε μια Βραζιλία μακριά από τον μοντερνισμό, με έναν παραδοσιακό τρόπο ζωής που συνεχίζει να υφίσταται.
Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γ. Κώτσηρας: Στηρίζουμε τους πραγματικά ευάλωτους χωρίς να υποθηκεύουμε το μέλλον της οικονομίας
- Με χειροπέδες 30χρονος για αρπαγή ανήλικης – Από το σπίτι της στην Αττική βρέθηκε στο Ηράκλειο
- Πυρά του Γερμανού καγκελάριου κατά του Τραμπ: «Αν θέλατε τη βοήθειά μας, να μας ρωτούσατε εκ των προτέρων»
- Έφηβος ανακάλυψε αρχαίο δόντι του θρυλικού γιγάντιου καρχαρία Μεγαλόδοντα στα ανοικτά της Φλόριντα (ΒΙΝΤΕΟ)
- Ισχυρή έκρηξη αναστάτωσε το Μαρτίνο: Άγνωστοι δράστες ανατίναξαν ΑΤΜ και αφαίρεσαν χαρτονομίσματα
- Στη Λαμία ο Αλέξης Τσίπρας
- Στιγμές τρόμου για ηλικιωμένη στη Λαμία: Οδηγός ΙΧ την έριξε στο έδαφος για να της αρπάξει την τσάντα
- Ιδιοκτήτης καφέ στον Καναδά γιόρτασε τα γενέθλιά του με ένα κολοσσιαίο κέικ καρότου – Δείτε πόσο ζύγιζε (photo)
- Βασίλισσα Καμίλα: Η προσωπική εξομολόγηση για τη δύναμη των βιβλίων – “Κάνουν τη ζωή μας καλύτερη”
- Κωνσταντινούπολη: Ενίσχυση συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας στους τελωνειακούς σταθμούς









