Δικαστήριο στη Μυτιλήνη επιδίκασε αποζημίωση σε 3 νέους για ηθική βλάβη, λόγω άδικης στέρησης της ελευθερίας τους

Οι αιτούντες είχαν παραμείνει κρατούμενοι για χρονικό διάστημα περίπου 3,5 ετών.

Εκδικάστηκε ενώπιον του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Μυτιλήνης η αίτηση αποζημίωσης τριών νέων, οι οποίοι είχαν αμετάκλητα αθωωθεί από την κατηγορία του εμπρησμού του πρώην Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων της Μόριας το Σεπτέμβριο του 2020.

Η διαδικασία αποζημίωσης κινήθηκε κατόπιν της αμετάκλητης αθώωσής τους τον Απρίλιο του 2025 και αφορά στην αποκατάσταση της ζημίας που υπέστησαν, λόγω της καταδίκης και κράτησής τους. Οι αιτούντες είχαν παραμείνει κρατούμενοι για χρονικό διάστημα περίπου 3,5 ετών, εκτίοντας ποινή σε καταστήματα κράτησης ενηλίκων, ενώ το δικαστήριο έκρινε ήταν ανήλικοι.

Με την απόφασή του, το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων προχώρησε στην επιδίκαση αποζημίωσης, αναγνωρίζοντας την ηθική βλάβη που υπέστησαν οι αιτούντες, λόγω της άδικης στέρησης της ελευθερίας τους και της παρατεταμένης δικαστικής τους ταλαιπωρίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Σ. Μπαλάσκας/photo: eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί