Δημοσιεύτηκε χθες στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας ο διεθνής διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου κατασκευής του εμβληματικού έργου ανάπλασης του ‘Αξονα και της Πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.
«Μετά την έναρξη των εργασιών για την ανάπλαση της Αγίας Σοφίας και τη δρομολογούμενη παρέμβαση στην πλατεία Ελευθερίας με τη δημιουργία του Πάρκου Μνήμης που ξεκινά τις επόμενες ημέρες, προχωράμε στο επόμενο βήμα, στην αναγέννηση της εμβληματικής πλατείας της πόλης, με σεβασμό στην ιστορική της φυσιογνωμία και με το βλέμμα στο αισιόδοξο μέλλον της Θεσσαλονίκης», αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση του δήμου Θεσσαλονίκης.
Προστίθεται, δε, στην ίδια ανάρτηση πως «μέσα σε 26, μόλις, μήνες εξασφαλίσαμε την απαραίτητη χρηματοδότηση με τη συνδρομή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και θέτουμε τις βάσεις για την υλοποίηση της τρίτης, κατά σειρά, ανάπλασης στην «καρδιά» της πόλης, συμβάλλοντας στην ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών».
Το έργο προβλέπει την αισθητική και λειτουργική ανάπλαση του άξονα της Αριστοτέλους, από τη Λ. Νίκης έως την οδό Εγνατία, διατηρώντας τον μνημειακό χαρακτήρα του χώρου και ενσωματώνοντας σύγχρονες λύσεις και υλικά που ενισχύουν την περιβαλλοντική αναβάθμιση του ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου, τη βιοκλιματική βελτίωση, την αντοχή στο χρόνο και την πλήρη προσβασιμότητα.
«Συνεχίζουμε, πιστοί στο πρόγραμμά μας, για την υλοποίηση και των υπολοίπων έργων για τα οποία έχουμε δεσμευτεί, όπως το ξύλινο ντεκ στη νέα Παραλία, την ανάπλαση της πλατείας Δημοκρατίας και την αποκατάσταση της πλατείας Διοικητηρίου», σημειώνει η διοίκηση Αγγελούδη.
(ΑΠΕ – ΜΠΕ / photo: eurokinissi / motionteam)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γ. Αυτιάς: Πρόταση για πέντε κομβικές χρηματοδοτήσεις για την Ελλάδα στην Ευρωβουλή
- “Spiderman” διαρρήκτης στην Αίγυπτο είχε μια κωμική συνάντηση…με ιδιοκτήτη! vid
- Γ. Φλωρίδης για εκταφές Τεμπών: Εάν οι εξετάσεις δεν μπορούν να γίνουν στην Ελλάδα, θα ζητηθεί συνδρομή του εξωτερικού
- Ζελένσκι: Η Ρωσία εξαπέλυσε ομοβροντία πυραύλων και drones κατά της Ουκρανίας τη νύχτα
- Τραγωδία χθες το βράδυ στη Λ. Ποσειδώνος – Θανατηφόρο τροχαίο με παράσυρση 69χρονου πεζού
- «Βόμβα» από Ρωσία: Η επισιτιστική κρίση επινοήθηκε από την Δύση
- Δύσκολες ώρες στον Έβρο – Εκτιμήσεις για 150.000 στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων
- Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 68χρονου φυγόποινου με καταδίκη σε 28 χρόνια κάθειρξη για διακίνηση μεταναστών
- Εικόνες χάους στη Βραζιλία: Κατολισθήσεις και χείμαρροι λάσπης έθαψαν ολόκληρες πόλεις- Στους 46 οι νεκροί, vid
- Ήρθε το “Ρομπότ – μοναχός” για να ακούει…εξομολογήσεις! ΒΙΝΤΕΟ από βουδιστικό ναό









