Σε κατάσταση κινητοποίησης «Red Code» έθεσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας από σήμερα έως και τη Δευτέρα την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή, καθώς και της ανόδου της στάθμης και υπερχείλισης του ποταμού Έβρου.
Ειδικότερα -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, «η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έθεσε σε κατάσταση κινητοποίησης ”Red Code” από σήμερα Τετάρτη 18.02.2026 έως και τη Δευτέρα 23.02.2026 την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς σύμφωνα με τον περιφερειάρχη και σχετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου προβλέπεται υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή, λόγω της ανόδου της στάθμης και υπερχείλισης του ποταμού Έβρου».
Στο πλαίσιο αυτό, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος και η Περιφέρεια καλούνται να συγκαλέσουν άμεσα τα Τοπικά Επιχειρησιακά Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) και τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.).
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Ρωσία δεν έχει απαντήσει ακόμα στον Τραμπ, αλλά κάτι μεγάλο ετοιμάζεται παγκοσμίως
- Αθήνα: Αποκριάτικη παρέλαση την Κυριακή και Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα στον Λόφο του Φιλοπάππου
- Θεσσαλονίκη: Εξαγοράσιμη ποινή στον 41χρονο που οδηγούσε μεθυσμένος ιδιωτικό ασθενοφόρο
- Κωνσταντοπούλου: O Μητσοτάκης θέλει να μας σύρει με την πλευρά των εγκληματιών πολέμου
- Γενεύη: Τι δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου του Ζελένσκι για τις διαπραγματεύσεις
- Social media: Ανοικτός ο Μερτς στην επιβολή απαγορεύσεων στους ανηλίκους
- Ιρανός ΥΠΕΞ: Επεξεργαζόμαστε ένα πλαίσιο ενόψει των επόμενων συνομιλιών με τις ΗΠΑ
- Απίστευτο! Καλούν σε εκταφή σορών που είχαν ενταφιαστεί σε σακούλες λόγω… covid
- Τουρκία: Στις… επιδοτήσεις τηλεοπτικών σειρών το ρίχνει η κυβέρνηση Ερντογάν για να φέρει τουρίστες
- Θεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Μανιτάκης – Διήμερο πένθος στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ
Κύρια Θέματα









