Όλο και πληθαίνουν οι φωνές εντός Ευρώπης που ζητούν επαναπροσέγγιση με την Ρωσία.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ευρωπαϊκά κράτη έχουν «κουραστεί» από την αντιρωσική ρητορική, ειδικά σε ό,τι αφορά το Λονδίνο ή αξιωματούχους των Βρυξελλών, και, δεδομένης της αντιπαράθεσης με την Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ, σκέφτονται ουσιαστική επανέναρξη του διαλόγου.
Άλλωστε η Ευρωπαϊκή Ένωση συζητά ήδη με εταίρους της Ρωσίας, όπως είναι η Ινδία των BRICS.
Η Ευρώπη και η Ρωσία έχουν ένα κοινό μονοπάτι, όπως σχολιάζεται.
Άπαξ και η Γηραιά Ήπειρος απεμπλακεί από την ακραία διεθνιστική αντιρωσική φρασεολόγια και λογική, τότε ο δρόμος μιας μεγάλης ευριασιατικής συνεργασίας με την Μόσχα είναι ορθάνοιχτος.
Από την άλλη η Ρωσία, παρότι νιώθει επαρκής από την ασιατική αγορά, σίγουρα μια αποκατάσταση εμπορικών σχέσεων, ειδικά σε σχέση με το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, με την Ευρώπη, θα καθιστούσε την «Αρκούδα» πολυδιάστατη. Έτσι, η Μόσχα δεν θα ένιωθε εξαρτημένη ούτε από την Ανατολή ούτε και από την Δύση.
Ίσως η μη συμμετοχή ακραίων ευρωπαϊκών φωνών στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις στο Άμπου Ντάμπι για το ουκρανικό ζήτημα βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση.
Από την άλλη υπάρχουν και οι απόψεις που ζητούν προσοχή από το Κρεμλίνο, καθώς δεν εμπιστεύονται, υπό την παρούσα πολιτική ελίτ, ευρωπαϊκές κινήσεις επαναπροσέγγισης.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Lover”: Πώς ένα μικρό χωριό στη Βρετανία κατάφερε να κάνει “χρυσές δουλειές” στις 14 Φεβρουαρίου
- Επιστήμονες στην Καλιφόρνια έπιασαν για πρώτη φορά τη σπάνια κόκκινη αλεπού της Σιέρα Νεβάδα – ΦΩΤΟ
- Παπαστεργίου: Η τεχνολογία και η ΤΝ μπορεί να είναι η επόμενη μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα
- Τραμπ: Τα μέλη του “Συμβουλίου Ειρήνης” έχουν δεσμευτεί να διαθέσουν πάνω από 5 δις δολάρια για τη Γάζα
- Χ. Δούκας: Το συνέδριο του Μαρτίου είναι η τελευταία ευκαιρία για επανεκκίνηση και λύτρωση του ΠΑΣΟΚ
- Αττική: Συνελήφθησαν δύο νεαροί για βιασμό ανηλίκου – Κατηγορείται και ανήλικη για την υπόθεση
- Λήμνος: Υποχώρησε από την κακοκαιρία το οδόστρωμα στην παραλιακή οδό Αγίου Ιωάννη Κάσπακα
- Mε δημόσια δαπάνη η κηδεία της Άννας Ψαρούδα – Μπενάκη
- Επιχείρηση «Αχυράνθρωποι»: Πώς δρούσε το κύκλωμα που εξάρθρωσε η ΑΑΔΕ
- Ρωσία και Ευρώπη: Κάτι που το Κρεμλίνο ενδεχομένως θα ήθελε









