Η προοπτική ένταξης της Χαλκιδικής στον οδηγό υψηλής γαστρονομίας Μισελέν, τέθηκε επί τάπητος κατά τη διάρκεια συνάντησης της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη, Αικατερίνη Ζωγράφου, με την πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Άντζελα Βαρελά.
Η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής ανέπτυξε στην κα Βαρελά τη σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας για την περαιτέρω αναβάθμιση της γαστρονομικής ταυτότητας της περιοχής και κατέθεσε επίσημα το σχετικό αίτημα, επισημαίνοντας τη δυναμική της Χαλκιδικής ως ώριμου και διεθνώς αναγνωρισμένου τουριστικού προορισμού με ισχυρή παρουσία στον τομέα της ποιοτικής εστίασης.
Παράλληλα, στη συνάντηση τέθηκαν και ευρύτερα ζητήματα, που αφορούν την τουριστική προβολή της Χαλκιδικής, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του προορισμού, καθώς και τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του ΕΟΤ στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό και τη γαστρονομία.
Η κα Ζωγράφου τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και εξέφρασε την πρόθεση της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής να συμβάλει ενεργά, με τεκμηριωμένες προτάσεις και στοιχεία, σε κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει τη διεθνή εικόνα της περιοχής και της χώρας.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi / motionteam)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αυστηροποιεί τους κανονισμούς για τους μετανάστες η Σουηδία
- Στο επίκεντρο της συνάντησης του Τούρκου ΥΠΕΞ με την Επίτροπο Διεύρυνσης της ΕΕ ήταν το Κυπριακό και όχι μόνο
- Kινητοποίηση φοιτητών έξω από το υπουργείο Παιδείας
- Μετά το “Χ” η Ε.Ε. βάζει στο στόχαστρο και το Tik Tok
- Ναυάγιο με αλλοδαπούς στη Χίο: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο Μαροκινός
- Ρώσος καταρρίπτει drones με… τυφέκιο, vid
- Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες Ιράν-ΗΠΑ στο Ομάν: «Έγινε μία καλή αρχή»
- Επιδόματα: Ο «χάρτης» των πληρωμών για την επόμενη εβδομάδα
- Τι αλλάζει σε συγχωνεύσεις, διασπάσεις και μετατροπές εταιρειών
- Η δυσοίωνη εκτίμηση Μεντβέντεφ για τα πυρηνικά όπλα: «Να είστε ειλικρινείς…»
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΕΥΛΟΓΙΑ
HELLENIC TRAIN
ΕΥΛΟΓΙΑ
ΜΕΤΡΟ
ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ









