Με… «σπόντες» εναντίον της κυβέρνησης στιγματίστηκε η σημερινή ομιλία του Κώστα Καραμανλή με αφορμή την ανακήρυξή του ως επίτημος Δημότης Καλαμάτας.
Ο ίδιος όχι μόνο σχολίασε τη διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, αλλά έσπευσε να προειδοποιήσει την κυβέρνηση για τις επόμενες κινήσεις της στα Ελληνοτουρκικά.
Αναλυτικά:
«205 χρόνια μετά την έκρηξη της Ελληνικής Επανάστασης και τη διακήρυξη της Μεσσηνιακής Συγκλήτου, η Ελλάδα βρίσκεται προφανώς σε πολύ ευνοϊκότερη θέση για να αντιμετωπίζει τα εθνικά της ζητήματα.
Έχοντας πάντα δίπλα της έναν δύσκολο γείτονα, που μεθοδικά και συστηματικά επιχειρεί να ανατρέψει το υφιστάμενο status quo της περιοχής μας, όπως αυτό προβλέπεται από τη Συνθήκη της Λοζάνης, το Δίκαιο της Θάλασσας και άλλες διεθνείς συμφωνίες, που επιχειρεί με ακραίες προκλήσεις, όπως η τελευταία αορίστου διαρκείας NAVTEX που εξέδωσε, να επιβάλλει με την απειλή χρήσης βίας τις αυθαίρετες διεκδικήσεις της, τα αναθεωρητικά της ιδεολογήματα και τις υγειονομικές της βλέψεις και μάλιστα τις παραμονές της προγραμματισμένης συνάντησης κορυφής Ελλάδας-Τουρκίας.
Γι’ αυτό θα τονίσω για μια ακόμα φορά πόσο σημαντικό είναι να προβάλλουμε ξεκάθαρα τις θέσεις μας, να μη στέλνουμε επαμφοτερίζοντα μηνύματα που μπορεί να εκλαμβάνονται ως υποχωρητικότητα, να ενισχύουμε διαρκώς το αξιόνημα και το φρόνημα των ενόπλων μας δυνάμεων.
Πάνω απ’ όλα, όμως, να σφυρηλατούμε καθημερινά πνεύμα αποφασιστικότητας, εθνικής συνεννόησης και υπεράσπισης των δικαίων του ελληνισμού και ενίοτε να ακούμε τους πιο έμπειρους αντί να τους διαγράφουμε κυριολεκτικά και μεταφορικά…».
Eurokinissi photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εργάτες γης: Ενεργή η νέα πλατφόρμα για αιτήσεις – Συμφωνία για 5.000 εργαζόμενους από την Αίγυπτο
- Γιατί το Κιργιστάν φέρεται να επιδιώκει συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση
- Οι Βρετανοί απέλασαν Ρώσο διπλωμάτη ως «αντίποινα» στη Μόσχα
- Φον ντερ Λάιεν: Πολύ σύντομα θα παρουσιάσουμε το 20ο πακέτο αντιρωσικών κυρώσεων
- Συνταγματική Αναθεώρηση: Ποιά άρθρα μπορούν να αναθεωρηθούν και με πόσες ψήφους
- Μαρινάκης: Θέλουμε να κατοχυρωθεί στο Σύνταγμα η έννοια της αξιολόγησης, που θα συνδέεται με τη μονιμότητα στο δημόσιο
- Λαβρόφ: Απαράδεκτες οι οικονομικές πιέσεις που ασκούνται στην Κούβα
- Ουγγαρία κατά Ε.Ε.: «Ζητούμε την ακύρωση της απαγόρευσης εισαγωγής ρωσικής ενέργειας»
- Μαζικές αποχωρήσεις στελεχών από τη Νέα Αριστερά με αναφορές στον… Τσίπρα
- Πήρε «φωτιά» η Τούμπα στο 27ο λεπτό του χθεσινού αγώνα για τα 7 «αετόπουλα», vid









