Πλέον το αναγνωρίζουν όλο και περισσότεροι διπλωματικοί κύκλοι, το μεταδίδουν όλο και περισσότερα ΜΜΕ: Η έλευση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να φέρει μια εντελώς διαφορετική εποχή στον πλανήτη.
Η διεθνιστική τάξη πραγμάτων αρχίζει να θεωρείται παρωχημένη. Ο Τραμπ αποδομεί το Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ και τις θεωρίες τους περί «πράσινης» πολιτικής, πολυπολιτισμικότητας κτλ.
Αυτή την στιγμή, όπως εκτιμάται, η κυβέρνηση της Δεξιάς στις ΗΠΑ επιχειρεί μια ανατροπή από τα πάνω προς κάτω.
Επιχειρείται τόσο εντός ΗΠΑ όσο και εντός παραδοσιακών συμμάχων των ΗΠΑ (βλ. Ευρωπαϊκή Ένωση) να επιτευχθεί πολιτική αλλαγή νοοτροπίας αναίμακτα μέσω αλλαγής ηγεσιών, πολιτικών ελίτ και διεθνών θεσμών (βλ. για παράδειγμα την πρόσφατη δημιουργία του «Συμβουλίου Ειρήνης» που επιδιώκεται να λειτουργήσει ως «αντίβαρο» στον ΟΗΕ).
Το εγχείρημα θέλει να βάλει μια και καλή τέλος στην μονοκρατορική πολιτική των διεθνιστών, οι οποίοι προσπάθησαν μέσω ΗΠΑ να επιβάλλουν την ιδεολογία τους σε όλον τον πλανήτη.
Προσπαθεί, εν τίνι μέτρω, όπως θεωρούν σχολιαστές των διεθνών πραγμάτων, να κάνει αυτό που είχε καταφέρει ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος πέτυχε να «αποστειρώσει» την Ρωσία από την αριστερόστροφη διεθνιστική λογική και να κυριαρχεί γεωοικονομικά στην ευρύτερη γειτονιά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Θα καταφέρει ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου να εφαρμόσει «συνταγή» Πούτιν σε όλον τον δυτικό κόσμο;
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK / POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κ. Χατζηδάκης: Απευθείας στην τσέπη του καταναλωτή οι μειώσεις στα καύσιμα
- Η Σελίν Ντιόν προγραμματίζει εμφανίσεις στη Γαλλία
- Θεσσαλονίκη: Ποινές κάθειρξης 12,5 ετών σε αρχιμανδρίτη και πρώην ιερέα – Απέσπασαν άνω του 1,5 εκατ. ευρώ από πιστούς
- Κανονικά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τα ταξί την Τρίτη
- Θεσσαλονίκη: Κλειστή η περιφερειακή οδός στο ένα ρεύμα, στο ύψος του ΓΝΘ «Παπαγεωργίου» το βράδυ της Πέμπτης
- Αυτοκίνητο σχεδόν «μπούκαρε» σε καφετέρια στο κέντρο της Αθήνας (photo)
- Τραμπ βλέπει “μια ευκαιρία για συμφωνία με το Ιράν”, σύμφωνα με τον Νετανιάχου
- Άλλες 2 κτηνοτροφικές μονάδες στη Λέσβο με ζώα με αφθώδη πυρετό επιβεβαιώθηκαν σήμερα εργαστηριακά
- Ο Πούτιν βλέπει τι γίνεται στον κόσμο και τοποθετήθηκε
- Βρετανία: Αφέθηκε ελεύθερος ο Ιρανός που φέρεται να επιχείρησε να μπει σε βάση πυρηνικών υποβρυχίων









