O Μπάρον Τραμπ κατήγγειλε ξυλοδαρμό φίλης του στην βρετανική αστυνομία

Σύμφωνα με την NewYorkPost και το FoxNews, 22χρονος Ρώσος που φέρεται να ξυλοκόπησε την πρώην κοπέλα του ενώ εκείνη μιλούσε μέσω FaceTime με τον Μπάρον Τραμπ καταδικάστηκε για επίθεση στο Λονδίνο την Τετάρτη.

Ένας Ρώσος άνδρας καταδικάστηκε στο Λονδίνο την Τετάρτη για επίθεση στην κοπέλα του πέρυσι, αφού η επίθεση καταγγέλθηκε στην αστυνομία από τον Μπάρον Τραμπ , ο οποίος δήλωσε ότι ήταν μάρτυρας του ξυλοδαρμού σε βιντεοκλήση από τις ΗΠΑ.

Ο 22χρονος Ματβέι Ρουμιάντσεφ καταδικάστηκε αφού παραδέχτηκε ότι ζήλευε τη φιλία της κοπέλας του με τον 19χρονο γιο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ .

Ο Μπάρον Τραμπ είπε στους ερευνητές ότι είχε τηλεφωνήσει μέσω FaceTime αργά το βράδυ στη γυναίκα, την οποία είχε γνωρίσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και τρόμαξε όταν στην κλήση απάντησε για λίγο ένας άνδρας.

«Αυτή η εικόνα κράτησε ίσως ένα δευτερόλεπτο», είπε ο Μπάρον Τραμπ. «Η κάμερα στη συνέχεια γύρισε προς το θύμα που δέχτηκε το χτύπημα ενώ έκλαιγε, λέγοντας κάτι στα ρωσικά».

Η κλήση τερματίστηκε δευτερόλεπτα αργότερα. Ο Μπάρον Τραμπ επικοινώνησε αμέσως με την αστυνομία του Λονδίνου, ζητώντας βοήθεια, καθώς ένας τηλεφωνητής τον πίεζε να δώσει λεπτομέρειες για το θύμα.

«Δεν νομίζω ότι αυτές οι λεπτομέρειες έχουν σημασία, την ξυλοκοπούν», είπε ο Τραμπ στο ηχογραφημένο ηχητικό. Όταν δίστασε, ο τηλεφωνητής απάντησε: «Αν θέλετε να βοηθήσετε το άτομο, θα απαντήσετε στις ερωτήσεις μου με σαφήνεια και ακρίβεια».

Η αστυνομία πήγε στη διεύθυνση στις 18 Ιανουαρίου 2025 και συνέλαβε τον Ρουμιάντσεφ, έναν υπάλληλο υποδοχής με έδρα το Λονδίνο.

Σε δίκη στο Δικαστήριο του Σνέρσμπρουκ , ο Ρουμιάντσεφ αθωώθηκε για τις κατηγορίες βιασμού και απόπειρας στραγγαλισμού που σχετίζονταν με τη νύχτα που ο Μπάρον Τραμπ κάλεσε την αστυνομία, καθώς και για ξεχωριστή κατηγορία βιασμού και επίθεσης από τον Νοέμβριο του 2024.

Ωστόσο, το δικαστήριο καταδίκασε τον Ρουμιάντσεφ για επίθεση και παρακώλυση της δικαιοσύνης, αφού στοιχεία έδειξαν ότι έστειλε στη γυναίκα μια επιστολή από τη φυλακή, προτρέποντάς την να ανακαλέσει τους ισχυρισμούς της.

Ο Ρουμιάντσεφ κατέθεσε ότι ζήλευε τον Μπάρον Τραμπ, αλλά είπε ότι τον λυπόταν επίσης, πιστεύοντας ότι η κοπέλα του είχε παραπλανήσει τον Τραμπ. Η συνήγορος υπεράσπισης Σάσα Γουάς υποστήριξε ότι ο Τραμπ δεν γνώριζε ότι η γυναίκα είχε φίλο και αμφισβήτησε πόσα πολλά θα μπορούσε να είχε δει σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα βίντεο.

Ο δικαστής Μπέναθαν έδωσε εντολή στους ενόρκους να αντιμετωπίσουν την κατάθεση του Τραμπ με επιφύλαξη, επειδή δεν κατέθεσε και δεν εξετάστηκε κατ’ αντιπαράσταση. Οι καταθέσεις του Τραμπ στην αστυνομία και τους ερευνητές έγιναν δεκτές μέσω ηχογραφήσεων και γραπτής αλληλογραφίας.

«Θα μπορούσε να τον ρωτήσουν αν όντως είδε την επίθεση ή αν κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα με βάση τις κραυγές της», είπε ο δικαστής.

Η ποινή του Ρουμιάντσεφ έχει προγραμματιστεί για τις 27 Μαρτίου.

photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-REUTERS POOL

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί