Ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι, βασικός σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ στη Λατινική Αμερική, κατήγγειλε τον σοσιαλισμό στην ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, δηλώνοντας ότι “η Αμερική θα είναι ο φάρος που θα φωτίσει ξανά όλη τη Δύση”.
“Ο κόσμος αρχίζει να αφυπνίζεται. Η καλύτερη απόδειξη αυτού είναι αυτό που συμβαίνει στην Αμερική με την αναγέννηση των ιδεωδών της ελευθερίας. Γι’ αυτό η Αμερική θα είναι ο φάρος που θα φωτίσει ξανά όλη τη Δύση”, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Αργεντινής.
Ο Μιλέι πήρε τον λόγο μετά τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος, στην ομιλία του, έπλεξε το εγκώμιο της μεταβατικής κυβέρνησης της Βενεζουέλας και προέβλεψε ότι η χώρα θα “τα πάει εξαιρετικά καλά” μετά την επίθεση που ανέτρεψε τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.
“Ο σοσιαλισμός τελειώνει πάντα άσχημα”, επέμεινε ο Μιλέι, αναφερόμενος στις “σημαντικές ζημιές” που προκλήθηκαν στη Βενεζουέλα με “την εγκαθίδρυση μιας αιματηρής ναρκοδικτατορίας, της οποίας τα τρομοκρατικά πλοκάμια εξαπλώνονται σε όλη την ήπειρό μας”.
Σήμερα Πέμπτη, ο πρόεδρος της Αργεντινής θα συμμετάσχει στην τελετή υπογραφής του Συμβουλίου Ειρήνης, το οποίο δημιουργήθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ αρχικά για να επιβλέπει την ανοικοδόμηση της Γάζας μετά τον πόλεμο, αλλά του οποίου το καταστατικό δεν φαίνεται να περιορίζει το πεδίο δράσης του στο παλαιστινιακό έδαφος.
Ο Μιλέι επιδίωξε να “αποδείξει” ότι ο “καπιταλισμός της αγοράς” είναι “δίκαιος” και “αποτελεσματικός” και να τονίσει την ανάγκη μικρότερης παρέμβασης των κρατών στην οικονομία. “Οι πολιτικοί πρέπει να σταματήσουν να παρενοχλούν αυτούς που εργάζονται για έναν καλύτερο κόσμο“, δήλωσε.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κακοκαιρία στην Αττική: Εκατοντάδες κλήσεις χτες στο κέντρο της Άμεσης Δράσης – 11 απεγκλωβισμοί πολιτών
- Καλλιάνος για Άνω Γλυφάδα: “Απόλυτη καταστροφή – Για 40 χρόνια δεν έχει ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο”
- Φιάσκο; Ανεστάλη η λειτουργία του μεγαλύτερου πυρηνικού σταθμού στον κόσμο
- Και η Σλοβενία λέει «όχι» στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ
- Θεσσαλονίκη: Mαθητές μαθαίνουν τα συμπτώματα του εγκεφαλικού για να σώσουν τους παππούδες τους
- Τα memes για την Βικτόρια Μπέκαμ κατακλύζουν το ίντερνετ
- Τι ισχυρίζεται ο Γουίτκοφ σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις που γίνονται με την Ρωσία για την Ουκρανία
- Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ χαρακτηρίζει μια “πρώτη θετική ένδειξη” την άρση της απειλής για επιβολή δασμών από τον Τραμπ
- “Πάρτε Βιταμίνη D”: Χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D αυξάνουν τον κίνδυνο νοσηλείας σε νέα έρευνα
- Δήμαρχος Γλυφάδας για πλημμύρες: «Αυτό που ζήσαμε δεν το είχαν ζήσει ούτε οι παλιοί»








