«Η χώρα χρειάζεται λύσεις, όχι νέους κύκλους έντασης που τελικά ζημιώνουν τους πάντες», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Μπρατάκος.
Συγκεκριμένα ο κ. Μπρατάκος δήλωσε: «Η ματαίωση της προγραμματισμένης συνάντησης μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών και η επαναφορά απειλών για νέες κινητοποιήσεις που παραλύουν τη χώρα, προκαλούν βαθιά ανησυχία στον επιχειρηματικό κόσμο και στην κοινωνία συνολικά.
Σε μια περίοδο όπου η ελληνική οικονομία δοκιμάζεται από διεθνείς αβεβαιότητες, πληθωριστικές πιέσεις και αυξημένο κόστος λειτουργίας, η ανακύκλωση της έντασης και η απουσία θεσμικού διαλόγου δεν είναι απλώς αδιέξοδη επιλογή – είναι επικίνδυνη. Κάθε ημέρα αποκλεισμών, κάθε απειλή διακοπής της κυκλοφορίας και της εφοδιαστικής αλυσίδας, μεταφράζεται σε πραγματικές απώλειες για χιλιάδες επιχειρήσεις, εργαζόμενους και πολίτες που δεν ευθύνονται για τη σύγκρουση.
Ο αγροτικός κόσμος έχει πραγματικά και διαχρονικά προβλήματα. Αυτά τα προβλήματα, όμως, δεν λύνονται με τελεσίγραφα, ούτε με πρακτικές που πλήττουν την κοινωνική και οικονομική συνοχή. Από την άλλη πλευρά, η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, με σοβαρότητα, σαφή χρονοδιαγράμματα και αξιόπιστες απαντήσεις.
Το ΕΒΕΑ καλεί και τις δύο πλευρές να προσέλθουν άμεσα σε ουσιαστικό, θεσμικό διάλογο. Χωρίς επικοινωνιακούς ελιγμούς, χωρίς ακραίες κινήσεις, χωρίς εκβιασμούς και χωρίς καθυστερήσεις. Ο διάλογος είναι υποχρέωση σε μια δημοκρατική κοινωνία – όχι παραχώρηση.
Η οικονομία και η κοινωνία δεν αντέχουν άλλη αβεβαιότητα. Η ευθύνη είναι συλλογική, αλλά οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν τώρα. Η χώρα χρειάζεται λύσεις, όχι νέους κύκλους έντασης που τελικά ζημιώνουν τους πάντες».
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το απόλυτο τεστ μέσα στο 2026 για τις «δεξιές φωνές» της Ε.Ε. – Θα αντέξει ο Όρμπαν;
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων
- Δίκη Κορκονέα: Ένταση στον Άρειο Πάγο για την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου
- Οι κεντρικές τράπεζες ανά την υφήλιο τάσσονται κατά του Τραμπ και υπέρ του Τζερόμ Πάουελ
- «Αποτροποπιασμό» εκφράζει ο ΟΗΕ για την βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στο Ιράν
- Η «λύση» που προτείνεται στην ΕΕ με αφορμή την κατάσταση στην Γροιλανδία δεν είναι και τόσο «ρόδινη»
- EY-Parthenon: Ελαφρά επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας το 2026 – Οι πέντε κρίσιμοι παράγοντες
- Δίκη για τη Novartis: Τελεσίδικα ένοχοι για τους ψευδείς ισχυρισμούς οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες
- Βουδαπέστη: Ακόμη ένα ευρωπαϊκό αεροδρόμιο έκλεισε προσωρινά λόγω πάγου
- Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον για την έκδοση του 10ετούς ομολόγου – Ξεπερνούν τα 45 δις ευρώ οι προσφορές









