Στον Αμερικανό πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται πως δεν άρεσε καθόλου η ψηφοφορία της Γερουσία, η οποία του βάζει περιορισμούς σε σχέση με την χρήση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων κατά της Βενεζουέλας.
Συγκεκριμένα, η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε σήμερα ψήφισμα που θα απαγορεύει στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να αναλάβει περαιτέρω στρατιωτική δράση κατά της Βενεζουέλας χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου, ανοίγοντας τον δρόμο για περαιτέρω εξέταση του θέματος στην 100μελή Βουλή.
Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 52 ψήφους υπέρ και 47 κατά, καθώς πέντε Ρεπουμπλικάνοι συνάδελφοι του Τραμπ ψήφισαν υπέρ μαζί με όλους τους Δημοκρατικούς.
Λεπτομέρειες ΕΔΩ.
Αυτό συνιστά φυσικά πλήγμα για την δεξιά τάξη πραγμάτων του Αμερικανού προέδρου.
Ο ίδιος παρενέβη στο Truth Social γράφοντας, μεταξύ άλλων: «Οι Ρεπουμπλικάνοι θα πρέπει να ντρέπονται για τους Γερουσιαστές που μόλις ψήφισαν μαζί με τους Δημοκρατικούς σε μία προσπάθεια να μας αφαιρέσουν τις εξουσίες να πολεμάμε και να υπερασπιζόμαστε τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής».
Και συνέχισε σε άλλο σημείο: «Αυτή η ψηφοφορία παρεμποδίζει σε μεγάλο βαθμό την Αμερικανική Αυτοάμυνα και Εθνική Ασφάλεια, εμποδίζοντας την εξουσία του Προέδρου ως Αρχιστράτηγου. Σε κάθε περίπτωση, και παρά την «ηλιθιότητά» τους, ο Νόμος περί Πολεμικών Εξουσιών είναι αντισυνταγματικός, παραβιάζοντας πλήρως το Άρθρο II του Συντάγματος, όπως έχουν αποφανθεί πριν από εμένα όλοι οι Πρόεδροι και τα Υπουργεία Δικαιοσύνης τους. Παρ’ όλα αυτά, μια πιο σημαντική ψηφοφορία στην Γερουσία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα για αυτό ακριβώς το θέμα».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μέδουσες: Δεν έχουν εγκέφαλο κι όμως κοιμούνται σαν τους ανθρώπους! Τι έδειξε νέα έρευνα
- Η συμφωνία ΕΕ-Mercosur θα υπογραφεί στις 17 Ιανουαρίου στην Παραγουάη – Τι δηλώσεις έγιναν
- Κάλεσμα στον Τραμπ να παρέμβει στο Ιράν – Στο βάθος υπάρχουν τα ρωσικά συμφέροντα
- Σάλος στην Ιαπωνία: Γονείς στηρίζουν την απόφαση του γιου τους να εγκαταλείψει το σχολείο για να παίζει video games
- Ομόνοια: Χειροπέδες σε δύο αλλοδαπούς που διακινούσαν ναρκωτικά – Κατασχέθηκαν πάνω από 45 κιλά κάνναβης
- Αδιανόητο περιστατικό στο Βέλγιο: Μεθυσμένος οδηγός έδωσε το τιμόνι στον 12χρονο γιο του
- Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία του Προαστιακού Πατρών – Καθυστερήσεις στα δρομολόγια
- Ο γηραιότερος άνδρας της Καταλονίας έκλεισε τα 110: «Όταν έπαιζα ποδόσφαιρο, περνούσε ένα αυτοκίνητο κάθε 20’», vid
- Κυβέρνηση μειοψηφίας στην Ολλανδία
- Ν. Χριστοδουλίδης για βίντεο με μίζες: Καλώ δημόσια όποιον έχει στοιχεία να τα καταθέσει στις Αρχές









