Όπως ανέφερε στο TASS η Γιούλια Ζντάνοβα, επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες της Βιέννης για την στρατιωτική ασφάλεια και τον έλεγχο των όπλων, λόγω της αποτυχίας της Δύσης να διασφαλίσει την τήρηση της αρχής του αδιαίρετου της ασφάλειας στον ΟΑΣΕ, η Ρωσία μετατοπίζει την εστίασή της σε εναλλακτικές μορφές για την συζήτηση παρόμοιων θεμάτων στο πλαίσιο της Ευρασίας.
«Ο στόχος της διασφάλισης του αδιαίρετου της ασφάλειας έχει αποδειχθεί ανέφικτος εντός του ΟΑΣΕ, αλλά μπορεί να επιτευχθεί στο πλαίσιο της διαμόρφωσης μιας πανευρασιατικής αρχιτεκτονικής ανοιχτής σε όλες τις χώρες της ηπείρου χωρίς εξαίρεση», φέρεται να δήλωσε.
Η διπλωμάτης εξήγησε, σύμφωνα πάντα με το ρωσικό μέσο, ότι σήμερα, οι ιδέες της κυρίαρχης ισότητας των κρατών και ο αμοιβαία σεβαστός διάλογος αντικατοπτρίζονται σε πολυμερή έργα συνεργασίας εντός του CSTO, της CIS, του SCO, της Διάσκεψης για την Αλληλεπίδραση και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στην Ασία (CICA) και άλλων περιφερειακών ενώσεων στην Ευρασία.
«Δεν υπάρχει χώρος για την προώθηση των συμφερόντων μιας χώρας εις βάρος των άλλων. Η συνεργασία και η αναζήτηση πραγματικής συναίνεσης υπερισχύουν. Μαζί με τους συμμάχους μας και τους ομοϊδεάτες εταίρους μας, εργαζόμαστε δυναμικά προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε η Ζντάνοβα.
Είναι προφανής η πρόθεση της Ρωσίας και των συμμάχων της να εγκαταλείψουν τους θεσμούς της διεθνιστικής Δύσης.
photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συρία: Οι αρχές ανακοινώνουν απαγόρευση της κυκλοφορίας σε έξι συνοικίες του Χαλεπίου
- “Άσε μας κουκλίτσα μου”: Επεισόδιο μεταξύ Καιρίδη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή – Η παρέμβαση Δένδια
- Mυρίζει «μπαρούτι» στις ΗΠΑ – Φόβοι για διεθνιστικό ξεσηκωμό
- Πώς να καθαρίσετε το χαλί σας με φυσικά υλικά – Απαλλαγείτε εύκολα από τους λεκέδες που άφησαν…οι γιορτές
- Ορεστιάδα: Εν αναμονή εισροής μεγάλου όγκου υδάτων στους ποταμούς Άρδα και Έβρο
- Ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου στην Πάτρα: Στον εισαγγελέα παρουσιάστηκε σήμερα 26χρονος κατηγορούμενος
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας
- Χαμός για την Βενεζουέλα: Αντέδρασε με οργή ο Τραμπ κατά Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών
- Ιαπωνία: Νέο απίστευτο ρεκόρ σε δημοπρασία – Τα κεράσια “Sato Nishiki” σε τιμή 140 ευρώ το ένα
- Συναγερμός στην Ισπανία: Η μεσογειακή “αράχνη – βιολί” επιτίθεται σε τουρίστες









