Περισσότεροι από 200 νοτιοκορεάτες επιχειρηματίες συνοδεύουν τον Λι, μετέδωσε το CCTV, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες αναμένεται να συζητήσουν ζητήματα όπως οι επενδύσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού, η ψηφιακή οικονομία και πολιτιστικές ανταλλαγές.
Στη διάρκεια του ταξιδιού του, ο Λι αναμένεται να συναντηθεί με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ. Θα είναι η δεύτερη συνάντησή τους μέσα σε μόλις δύο μήνες, ένα ασυνήθιστα σύντομο διάστημα που, σύμφωνα με αναλυτές, σηματοδοτεί το ενδιαφέρον της Κίνας να προωθήσει την οικονομική συνεργασία και τον τουρισμό.
Η επίσκεψη, η πρώτη του Λι στην Κίνα από τον Ιούνιο που ανέλαβε την προεδρία, άρχισε μερικές ώρες αφότου η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους και μετά την επίθεση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, που αύξησε τις παγκόσμιες εντάσεις.
Η Νότια Κορέα έχει δηλώσει πως η ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο θα είναι στην ημερήσια διάταξη στη διάρκεια του ταξιδιού.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA – YNA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Axios: Με αυτόν τον Ιρανό διαπραγματεύονται απεσταλμένοι του Λευκού Οίκου
- Τραμπ: Ίσως βρούμε στο Ιράν έναν ηγέτη όπως στη Βενεζουέλα – Σε εξέλιξη η αλλαγή καθεστώτος
- Βρήκαν ευκαιρία στον ΟΗΕ: «Ο εθισμός στα ορυκτά καύσιμα αποσταθεροποιεί την παγκόσμια οικονομία», vid
- Νέο κύμα ισραηλινών αεροπορικών βομβαρδισμών στην Τεχεράνη
- Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά – Ταυτοποιήθηκε το δεύτερο πρόσωπο που ήταν παρών στο επεισόδιο
- Ρόδος: Στο νοσοκομείο 15χρονος μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Δικογραφία σε βάρος του καταστηματάρχη
- Αναλυτικά όλα τα μέτρα για τα καύσιμα – Πότε θα ισχύσουν, ποιοί θα είναι οι δικαιούχοι
- ΠΑΣΟΚ για νέα μέτρα: Η ειδική στήριξη για τη βενζίνη η οποία ανακοινώθηκε, δεν επαρκεί
- Ο Τραμπ τώρα δηλώνει ότι οι ΗΠΑ έχουν «σημαντικά σημεία συμφωνίας» σε συνομιλίες με το Ιράν
- Πράκτορες της ICE ξεκινούν να αναπτύσσονται σε αμερικανικά αεροδρόμια









