Οι πεζοπόροι δήλωσαν στις αρχές ότι είδαν ένα πούμα κοντά σε ένα άτομο που ήταν ξαπλωμένο στο έδαφος 100 μέτρα μακριά γύρω στις 12:15 μ.μ., στο μονοπάτι Crosier Mountain στην μη ενσωματωμένη κομητεία Larimer, ανέφερε σε δελτίο τύπου η Υπηρεσία Πάρκων και Άγριας Ζωής του Κολοράντο.
Οι πεζοπόροι τρόμαξαν το λιοντάρι πετώντας πέτρες και στη συνέχεια φρόντισαν την ενήλικη γυναίκα, ανέφερε η ανακοίνωση. Ένας από τους μάρτυρες ήταν γιατρός και «δεν βρήκε σφυγμό», δήλωσε η Κάρα Βαν Χουζ, εκπρόσωπος των Πάρκων και Άγριας Ζωής του Κολοράντο.
Η ταυτότητα του θύματος και η αιτία θανάτου θα δημοσιοποιηθούν από τον ιατροδικαστή της κομητείας Λάριμερ.
Το Γραφείο Πάρκων και Άγριας Ζωής του Κολοράντο διερευνά τον θάνατο ως ύποπτο για επίθεση από πούμα.
«Υπήρχαν ενδείξεις ότι αυτό συνάδει με επίθεση από πούμα, αλλά δεν μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα», δήλωσε η Van Hoose στους δημοσιογράφους την Πέμπτη. Είπε ότι πιστεύεται ότι η γυναίκα έκανε πεζοπορία μόνη της.
Το Γραφείο Πάρκων και Άγριας Ζωής του Κολοράντο, μαζί με τους βοηθούς σερίφη της κομητείας Λάριμερ, την αστυνομία του Έστες Παρκ και τους εθελοντές πυροσβέστες της περιοχής Γκλεν Χέιβεν, ανταποκρίθηκαν και ξεκίνησαν εκτεταμένη έρευνα για τα πούμα. Τους βοήθησαν ένας βιολόγος του Γραφείου Πάρκων και Άγριας Ζωής του Κολοράντο, ο οποίος διεξήγαγε εναέριες έρευνες για ελάφια στην κομητεία, και κυνηγοί με σκύλους για να εντοπίζουν την μυρωδιά των πούμα.
Ένα πούμα εντοπίστηκε στο σημείο, αλλά τράπηκε σε φυγή όταν οι αστυνομικοί το πυροβόλησαν. Οι αστυνομικοί το εντόπισαν και του έκαναν ευθανασία, ανέφερε η ανακοίνωση.
Ένα δεύτερο πούμα βρέθηκε κοντά λίγο αργότερα και επίσης θανατώθηκε, ανέφερε η ανακοίνωση. Η πολιτική για τα Πάρκα και την Άγρια Ζωή του Κολοράντο ορίζει ότι η άγρια ζωή που εμπλέκεται σε επιθέσεις σε ανθρώπους πρέπει να θανατώνεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας.
«Δεν είναι γνωστό εάν ένα ή περισσότερα ζώα εμπλέκονταν στην ύποπτη επίθεση», ανέφερε η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πάρκων και Άγριας Ζωής του Κολοράντο.
Θα υποβληθούν σε εξετάσεις για ανθρώπινο DNA, δήλωσε ο Βαν Χουζ.
Η Υπηρεσία Πάρκων και Άγριας Ζωής του Κολοράντο δήλωσε ότι οι επιθέσεις από πούμα σε ανθρώπους στο Κολοράντο θεωρούνται σπάνιες, με 28 προηγούμενες επιθέσεις να έχουν αναφερθεί στην υπηρεσία από το 1990. Η τελευταία θανατηφόρα επίθεση ήταν πριν από 27 χρόνια, το 1999.
Ο Βαν Χουζ περιέγραψε την περιοχή ως απομακρυσμένη και πυκνά δασωμένη, με κάποια απομονωμένα μονοπάτια.
«Αυτή είναι μια περιοχή όπου τα πούμα είναι πολύ συνηθισμένα, μαζί με πολλά άλλα άγρια ζώα όπως αρκούδες και άλκες», είπε.
Ο οργανισμός σημείωσε ότι οι πεζοπόροι θα πρέπει να αναμένουν να συναντήσουν άγρια ζωή κατά μήκος της οροσειράς Front Range και της κομητείας Larimer, και τα πούμα είναι πιο ορατά το χειμώνα καθώς ακολουθούν ελάφια και άλκες σε χαμηλότερα υψόμετρα.
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρώσοι: Οι διαδηλώσεις στη Σερβία δείχνουν σημάδια «έγχρωμης επανάστασης»
- Κραν Μοντανά: Στον τόπο της τραγωδίας ο Ιταλός ΥΠΕΞ
- Έτσι τιμωρούν οι “φιλάνθρωποι” της Ε.Ε. όσους δεν μισούν τους Ρώσους! Video
- Μεντβέντεφ: Η Φινλανδία πρέπει να πληρώσει
- Ερντογάν: Θα έχω συζητήσεις με Τραμπ για Ουκρανία και Παλαιστίνη – “Φαραώ” ο Νετανιάχου
- ΤτΕ: Aυξήθηκαν καταθέσεις και δάνεια το Νοέμβριο
- Εθνικό Μητρώο Επιδομάτων: Τι φέρνουν στην Ελλάδα το 2026
- Πολωνία: Έτοιμη να δεχθεί 14 τραυματίες από την πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας
- Π. Μαρινάκης: Το 2026 βρίσκει τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια χωρίς αιώνιους φοιτητές και καταλήψεις
- Τι επιδόματα και ενισχύσεις θα πληρωθούν τις επόμενες ημέρες









