Ο αριστερός Ζοχράν Μαμντάνι, που ορκίστηκε σήμερα δήμαρχος της Νέας Υόρκης, υποσχέθηκε να «δώσει το παράδειγμα στον κόσμο» δείχνοντας ότι «η Αριστερά μπορεί να κυβερνήσει», στην ομιλία του κατά την ανάληψη των καθηκόντων του.
«Πολλοί θα μας παρατηρούν. Θέλουν να μάθουν αν η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει (…) Θέλουν να μάθουν αν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν μπορούν να επιλυθούν. Έτσι, ενωμένοι, με κινητήριο δύναμη την αποφασιστικότητά μας, θα κάνουμε αυτό που κάνουν καλύτερα οι Νεοϋορκέζοι: θα δώσουμε το παράδειγμα στον κόσμο», είπε ο 34χρονος δήμαρχος την ώρα που ο Λευκός Οίκος βρίσκεται υπό την επιρροή της δεξιά τάξης πραγμάτων του Ντόναλντ Τραμπ.
Μιλώντας έξω από τον Δημαρχείο στο Μανχάταν, ο νέος δήμαρχος, μέλος του μικρού κόμματος Δημοκρατικών Σοσιαλιστών της Αμερικής (DSA), δεσμεύτηκε ότι δεν θα αθετήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.
«Από σήμερα και στο εξής, θα κυβερνάμε με ευρύτητα και τόλμη. Μπορεί να μην τα καταφέρνουμε πάντα, αλλά δεν μπορούμε ποτέ να κατηγορηθούμε ότι μας λείπει το θάρρος ή ότι δεν προσπαθούμε», δήλωσε.
Ο Μαμντάνι ορκίστηκε δήμαρχος μπροστά στον Μπέρνι Σάντερς, την ηγετική φιγούρα της αμερικανικής διεθνιστικής Αριστεράς.
Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης έχει δηλώσει ότι ο Σάντερς είναι ένας από τους πολιτικούς του ήρωες.
Άραγε ο εν λόγω δήμαρχος αποτελεί «χαρτί» της διεθνιστικής τάξη πραγμάτων για το μέλλον;
Πάντως ο Τραμπ θέλει να επιβάλλει σε όλες τις ΗΠΑ την δεξιά θεώρηση των πραγμάτων, ενώ κατά πολλούς, το δεξιό σχέδιο συμπεριλαμβάνει και την έλευση αντιδιεθνιστών πολιτικών στο τιμόνι σημαντικών χωρών της Ευρώπης.
Οι διεθνιστές, από την άλλη έχουν τα δικά τους σχέδια.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η «κυρά του Δέλτα» στον Έβρο έκανε το τραπέζι στον Μητσοτάκη με ντολμαδάκια, χέλι και τσίπουρο,vid
- Έγκλημα στη Βοιωτία: Νεκρός 27χρονος Πακιστανός μετά από επίθεση με μαχαίρι – Συνελήφθη ομοεθνής του
- Αρχαίο DNA λύνει το μυστήριο της ταφικής παράδοσης των κρεμαστών φερέτρων στην Κίνα
- Επικίνδυνα παιχνίδια στην Ανατολική Ευρώπη! Στο στόχαστρο και η Λευκορωσία
- Χανιά: Συνελήφθη 32χρονος κατηγορούμενος για ναρκωτικά και όπλα
- Ψηφίστηκε στην Βουλή το Ενιαίο Ψηφιακό Μητρώο παρακολούθησης υποθέσεων διαφθοράς
- Ισπανία: Η Βαρκελώνη διπλασιάζει τον φόρο για τους τουρίστες για να χρηματοδοτήσει τη στέγαση
- Νορβηγία: “Καλή” η κατάσταση της υγείας του βασιλιά Χάραλντ αλλά θα παραμείνει για νοσηλεία στην Τενερίφη
- ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 27 Φεβρουαρίου και 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου
- Η Ισλανδία θα διεξαγάγει δημοψήφισμα για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ «τους επόμενους μήνες»









