Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία μετά την φονική πυρκαγιά στο θέρετρο σκι Κραν Μοντανά, στην Ελβετία που σκότωσε περίπου 40 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 115.
«Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε νοσοκομεία της και είναι διαθέσιμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια. Ευχαριστώ τις ομάδες και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που κινητοποιήθηκαν», έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Ελβετίας, Γκι Παρμελέν.
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διευκρίνισε πόσοι τραυματίες νοσηλεύονται στη Γαλλία ή σε ποια νοσοκομεία.
«Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες», είπε ο Μακρόν, ο οποίος εξέφρασε την «αλληλεγγύη» της Γαλλίας στην γειτονική χώρα και εξέφρασε τη θλίψη του για τον «φρικτό απολογισμό» από την πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά που ξέσπασε έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σε μπαρ γεμάτο κόσμο κατά τη διάρκεια ενός πρωτοχρονιάτικου πάρτι, στο θέρετρο της νοτιοδυτικής Ελβετίας.
«Οι διπλωματικές και προξενικές μας ομάδες παρακολουθούν την κατάσταση και παρέχουν την απαραίτητη βοήθεια στους συμπατριώτες μας που επλήγησαν από αυτή την τραγωδία», δήλωσε ο Μακρόν.
Ο Γάλλος πρόεδρος είχε εκφράσει νωρίτερα σε ένα αρχικό μήνυμα την «πλήρη αλληλεγγύη της Γαλλίας» και την «αδελφική υποστήριξη» προς την Ελβετία μπροστά σε αυτή την τραγωδία.
Τουλάχιστον δύο Γάλλοι πολίτες είναι μεταξύ των τραυματιών, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.
Σύμφωνα με πηγές, οι ιδιοκτήτες του μπαρ στο χιονοδρομικό κέντρο είναι επίσης ένα ζευγάρι Γάλλων.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Μπλόκο» στη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την ανάπλαση της ΔΕΘ
- Drone έπληξε αποθήκη βοήθειας στο Ιράν, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέα η 77χρονη που διώκεται για τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της
- Ποιός χρειάζεται το γυμναστήριο όταν υπάρχουν… εναλλακτικές “λύσεις”; vid
- Ο Νετανιάχου λέει ότι έχει καταστρέψει το 70% της ικανότητας παραγωγής χάλυβα του Ιράν
- Ο Τραμπ ζητά από το Κογκρέσο να εγκρίνει κολοσσιαίο αμυντικό προϋπολογισμό ύψους 1,5 τρις δολαρίων
- Ιράν: «Καταρρίψαμε μαχητικό με προηγμένο σύστημα» – Αεροσκάφη των ΗΠΑ ψάχνουν για τον πιλότο, Vid
- Ζητά… χρόνο τώρα ο Τραμπ: «Μπορούμε να ανοίξουμε τα Στενά του Ορμούζ, παίρνοντας το πετρέλαιο»
- Άμπου Ντάμπι: Δώδεκα τραυματίες από θραύσματα έπειτα από αναχαίτιση επίθεσης από αέρος
- Δολοφονία στην Καλαμαριά με θύμα 20χρονο – Προσωρινά κρατούμενο και τρίτο άτομο









