Όπως φέρεται να αναφέρεται σε συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν προς τον Πρόεδρο του Κιργιστάν Σαντίρ Τζαπάροφ, οι σχέσεις Ρωσίας-Κιργιστάν βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο και οι χώρες θα επεκτείνουν τη συνεργασία τους σε πολιτικό, εμπορικό, οικονομικό, ανθρωπιστικό και άλλους τομείς.
«Η στρατηγική εταιρική σχέση και συμμαχία μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας του Κιργιστάν βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο – αυτό επιβεβαιώθηκε πλήρως από τις πρόσφατες εποικοδομητικές και ουσιαστικές συνομιλίες μας στο Μπισκέκ. Αναμφίβολα θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε ενεργά την καρποφόρα συνεργασία μας σε πολιτικό, εμπορικό, οικονομικό, ανθρωπιστικό και άλλους τομείς, καθώς και να συντονίζουμε τις προσπάθειές μας εντός της ΚΑΚ, της ΕυραΑσΕΚ, της ΟΣΣΑ, της ΣΣΟ και άλλων πολυμερών δομών», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του αρχηγού κράτους του Κιργιστάν, επικαλούμενη τα συγχαρητήρια του Ρώσου προέδρου, αναφέρει το TASS.
Σύμφωνα με τον Πούτιν, αυτό ανταποκρίνεται στα θεμελιώδη συμφέροντα των «φιλικών λαών της Ρωσίας και του Κιργιστάν» και είναι επίσης «σύμφωνο με την ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στον ευρασιατικό χώρο», καταλήγει το ρωσικό μέσο.
Ο Ρώσος πρόεδρος ευχήθηκε επίσης στον Τζαπάροφ καλή υγεία, ευτυχία και επιτυχία το ερχόμενο Νέο Έτος, και «ευημερία και ευημερία» σε όλο τον λαό του Κιργιστάν.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ θέλει να συγκεντρώσει διεθνείς δυνάμεις στα Στενά του Ορμούζ
- Οι αρχές του Ισημερινού αρχίζουν επιχείρηση κατά της διακίνησης ναρκωτικών με «υποστήριξη» των ΗΠΑ
- Το… high-tech εστιατόριο που έγινε viral στο διαδίκτυο – Φυσικά στην Κίνα, Vid
- Η Ρωσία λέει πως η Ουκρανία εξαπέλυσε επίθεση προς τη Μόσχα με πάνω από 100 drones
- Η Σαουδική Αραβία αναφέρει πως αναχαίτισε πάνω από 60 drones τη νύχτα
- Η Ιαπωνία δεν σχεδιάζει να στείλει ναυτικές δυνάμεις στο στενό του Ορμούζ
- Το πιο κακομαθημένο κοράκι του internet! Η viral αντίδρασή του όταν… σταμάτησε το βούρτσισμα (Vid)
- Η Αυστραλία δεν θα στείλει πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ κόντρα στην απαίτηση του Τραμπ
- Αυτό λένε πως εθεάθη πάνω από την Τουρκία – Vid
- Όσκαρ 2026: Στον Μάικλ Μπι Τζόρνταν το βραβείο α΄ ανδρικού ρόλου («Αμαρτωλοί»)









