Ο Diddy καταθέτει έφεση ζητώντας «άμεση αποφυλάκιση»

Ο Σον «Ντίντι» Κομπς άσκησε έφεση για την ποινή φυλάκισης 50 μηνών που του επιβλήθηκε, ισχυριζόμενος ότι το δικαστήριο επέβαλε υπερβολική ποινή στην ομοσπονδιακή δίκη του και ζητώντας την «άμεση αποφυλάκισή» του.

Στην έφεση 84 σελίδων, η οποία κατατέθηκε χθες και εξετάστηκε από το Variety , η δικηγόρος Alexandra AE Shapiro υποστήριξε ότι η ποινή φυλάκισης 50 μηνών του Combs ήταν μεγαλύτερη από ό,τι θα έπρεπε, επιρρίπτοντας την ευθύνη στον δικαστή Aran Subramanian και δηλώνοντας ότι «ενήργησε ως ο δέκατος τρίτος ένορκος». Η έφεση ανέφερε ότι ο Subramanian αψήφησε την ετυμηγορία των ενόρκων και έκρινε ότι ο Combs «εξανάγκασε», «εκμεταλλεύτηκε» και «ανάγκασε» τις φίλες του σε ερωτικές περιπτύξεις και ηγήθηκε μιας εγκληματικής συνωμοσίας, η οποία «αθέτησε την ετυμηγορία».

«Οι κατηγορούμενοι συνήθως καταδικάζονται σε λιγότερο από 15 μήνες φυλάκισης για αυτά τα αδικήματα — ακόμη και όταν εμπλέκεται καταναγκασμός, τον οποίο οι ένορκοι δεν διαπίστωσαν εδώ», αναφέρει η έφεση.

Ο Combs καταδικάστηκε αρχικά τον Ιούλιο για δύο κατηγορίες μεταφοράς με σκοπό την πορνεία και αθωώθηκε για τις πιο σοβαρές κατηγορίες περί συνωμοσίας με σκοπό την εκβιασμό και εμπορίας ανθρώπων που επέσυραν βαρύτερες ποινές. Κατά την καταδίκη του τον Οκτώβριο, ο Subramanian ξεκαθάρισε ότι η βία του Combs θα ήταν ένας παράγοντας στην απόφασή του, επικαλούμενος το βίντεο του περιστατικού του 2016 όπου επιτέθηκε στην πρώην φίλη του, Casandra “Cassie” Ventura.

Ο Shapiro υποστήριξε επίσης στην έφεση ότι η καταδίκη πρέπει να ανατραπεί επειδή οι σεξουαλικές αλληλεπιδράσεις και η βιντεοσκόπηση των εν λόγω πράξεων του Combs προστατεύονται από την Πρώτη Τροπολογία, ένα επιχείρημα που ο Subramanian είχε απορρίψει προηγουμένως.

Ο Combs εκτίει αυτήν τη στιγμή την ποινή του στο FCI Fort Dix του Νιου Τζέρσεϊ, με προβλεπόμενη ημερομηνία αποφυλάκισης τον Μάιο του 2028.

photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί