Αυτή εκπονήθηκε στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής της δημοτικής Αρχής για ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας μέσω της αύξησης της χρήσης Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στον αστικό ιστό. Και όποιες παρατάξεις επέλεξαν την αποχή, αυτό συνέβη για επιμέρους λεπτομέρειες της Μελέτης και όχι γιατί διαφωνούσαν με το ίδιο το σχέδιο, το οποίο σκοπεύει να καλύψει ανάγκες και σε γειτονιές της πόλης που δεν εξυπηρετούνται από τις Συγκοινωνίες.
«Σκοπός μας είναι να αποκτήσει η Αθήνα τη δική της Δημοτική Συγκοινωνία. Το προτεινόμενο δίκτυο θα συμβάλλει σημαντικά στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Χάρης Δούκας και προσέθεσε: «Βασίζεται σε τεκμηριωμένη μελέτη και σχεδιάστηκε για να κάνει τη ζωή των Αθηναίων πιο απλή και να μειώσει την εξάρτηση από το Ι.Χ.. Δημιουργούμε ένα σύγχρονο, φιλικό και συμπληρωματικό σύστημα μετακινήσεων, το οποίο αφορά κάθε Αθηναίο πολίτη. Θέλουμε να συνδέσουμε όλες τις γειτονιές της πόλης. Η Δημοτική Συγκοινωνία αποτελεί εργαλείο κοινωνικής συνοχής, περιβαλλοντικής ευθύνης και ισότιμης πρόσβασης στην πόλη. Μια ουσιαστική παρέμβαση που βελτιώνει την καθημερινότητά μας».
Από τη μεριά της, η αντιδήμαρχος Αστικής Αναζωογόνησης και Ανθεκτικότητας Μάρω Ευαγγελίδου, ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που, μέσα στα πρώτα δύο έτη δημαρχίας Δούκα, προωθούμε τη δημιουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας, ένα διαχρονικό και πρωτοπόρο αίτημα για τον Δήμο. Οι γραμμές συμπληρώνουν το υπάρχον ακτινωτό δίκτυο με κυκλικές διαδρομές και υπηρετούν τη βιώσιμη κινητικότητα και το όραμά μας για “Ανοιχτές Γειτονιές των 15 λεπτών”».
Παρουσία σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες και σύνδεση με το μετρό
Το προτεινόμενο δίκτυο Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Αθηναίων (ΔΣΔΑ) αποτελείται από επτά Γραμμές, συνολικού μήκος 72,57 χιλιομέτρων και 291 στάσεων.
Προβλέπει παρουσία της Δημοτικής Αστικής Συγκοινωνίας σε καθεμία από τις 7 Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Αθηναίων. Κάθε Γραμμή συνδέει τουλάχιστον 2 γειτονικές Δημοτικές Κοινότητες. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η σύνδεση των γειτονιών μεταξύ τους, καθώς και με τοπικούς πόλους έλξης, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται σημαντικοί κόμβοι μετεπιβίβασης, όπως οι σταθμοί του Μετρό.
Κατά τον σχεδιασμό έχει καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για ελαχιστοποίηση των απαιτούμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Η Δημοτική Συγκοινωνία έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να λειτουργεί συμπληρωματικά με το δίκτυο του ΟΑΣΑ (ΗΣΑΠ, Μετρό, ΟΣΥ).
Πριν από την έναρξη των εργασιών εκπόνησης της Μελέτης, υπήρξε στενή συνεργασία με τις Δημοτικές Κοινότητες, από τις οποίες ζητήθηκε η κατάθεση απόψεων και προτάσεων.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η μελέτη θα πρέπει να εγκριθεί από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) και το Υπουργείο Μεταφορών.
(ΑΠΕ – ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Φοβερό ατύχημα για την Καμίλα Σέλιερ – Λεπίδα παγοπέδιλου την τραυμάτισε στο μάτι! vid
- Ρεκόρ παραπόνων των πολιτών προς τις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης -Πάνω από 128.500, μέσα σε δύο χρόνια
- Σοκαριστικό δυστύχημα με βυτιοφόρο που μετέφερε υγραέριο στη Χιλή! Απόκοσμες εικόνες, vid
- Νέο ναυάγιο με νεκρούς αλλοδαπούς αυτή τη φορά ανοικτά της Κρήτης
- Δασμοί: Επίθεση του διεθνιστή Κυβερνήτη της Καλιφόρνια στον Τραμπ
- Το «στρατηγικό λάθος» της Ευρώπης! Μπορεί να διορθωθεί;
- Αστάθεια και αβεβαιότητα φέρνουν για τις ευρωπαϊκές εταιρείες οι εξελίξεις με τους δασμούς του Τραμπ
- Γιαγιάδες ενωμένες! Το διάσημο εστιατόριο της Νέας Υόρκης που ενέπνευσε σειρά του Netflix, vid
- Σαν σήμερα 21 Φεβρουαρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Ειρηνικός: Νέοι βομβαρδισμοί κατά των «ναρκοτρομοκρατών», vid
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΑΙΡΟΣ
ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ
ΒΡΟΧΗ
ΕΦΚΑ
ΕΦΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ









