Ο προγραμματιστής βιντεοπαιχνιδιών Βινς Ζαμπέλα, του οποίου τα στούντιο έχουν δημιουργήσει πολλά από τα παιχνίδια με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο, σκοτώθηκε την Κυριακή το απόγευμα σε τροχαίο με Ferrari στην οδό Angeles Crest της Νότιας Καλιφόρνια, σύμφωνα με το NBC4 Investigates.
Ο Zampella, μια αναγνωρισμένη προσωπικότητα στη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών, είναι επικεφαλής της Respawn Entertainment. Ο παραγωγικός σχεδιαστής είναι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Infinity Ward, εταιρείας ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών, του στούντιο πίσω από το επιτυχημένο franchise “Call of Duty”.
Το τροχαίο αναφέρθηκε περίπου στις 12:45 μ.μ. στον γραφικό δρόμο βόρεια του Λος Άντζελες στα Όρη Σαν Γκάμπριελ. Η Ferrari που κατευθυνόταν νότια βγήκε από τον δρόμο αμέσως μετά την έξοδό της από μια σήραγγα, χτύπησε σε μια τσιμεντένια προστατευτική μπάρα και ένας επιβάτης εκτινάχθηκε, ανέφερε η Υπηρεσία Αυτοκινητοδρόμων της Καλιφόρνια.
Ο οδηγός, ο Ζαμπέλα, παγιδεύτηκε στην πυρκαγιά που προκλήθηκε από το αυτοκίνητο, ανέφερε η CHP. Πέθανε επί τόπου , δήλωσαν οι αρχές στο NBC4 Investigates. Λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητα του επιβάτη δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες.
Λεπτομέρειες σχετικά με τα αίτια της σύγκρουσης στον ελικοειδή δασικό δρόμο με θέα το Λος Άντζελες και την κοιλάδα Σαν Γκάμπριελ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες. Ένας μάρτυρας παρείχε στις αρχές βίντεο από τη σύγκρουση που αφορούσε μια Ferrari 296 GTS του 2026, το οποίο δείχνει το κόκκινο αυτοκίνητο να χτυπάει στις μπάρες αμέσως μετά την έξοδό του από τη σήραγγα.
«Ήξερε πραγματικά πώς να δημιουργεί ιστορίες και εμπειρίες που αγγίζουν πραγματικά την καρδιά της ανθρώπινης εμπειρίας, είτε πρόκειται για τρόμο, τρόμο, ηρωισμό», δήλωσε ο κριτικός βιντεοπαιχνιδιών της Washington Post, Τζιν Παρκ , ο οποίος έχει γνωρίσει τον Ζαμπέλα. «Νομίζω ότι κατάφερε πραγματικά να το αποτυπώσει αυτό μέσα από τα σχέδια των βιντεοπαιχνιδιών που έφτιαξε.
«Ήταν ένας πολύ, πολύ ταπεινός άνθρωπος. Είχε πλήρη επίγνωση της επίδρασης που είχε στους ανθρώπους και ποτέ δεν την θεωρούσε δεδομένη.»
Ο Ζαμπέλα ηγήθηκε επίσης μιας ομάδας στούντιο της EA με έδρα την Πλάγια Βίστα, πίσω από το franchise βιντεοπαιχνιδιών “Battlefield”.
The creator of Call of Duty and Battlefield 6 was killed in a car crash
— NEXTA (@nexta_tv) December 23, 2025
Vince Zampella lost control of his Ferrari as it exited a tunnel, crashed into a barrier, and caught fire.
Zampella was driving and died at the scene. The passenger was thrown from the car by the impact and… pic.twitter.com/k87Mz0XrDe
photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρώσος Υφ. Εξ.: Τα κύρια θέματα ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ παραμένουν ανεπίλυτα
- Γ. Αυτιάς: Να δοεθί πρόσθετη οικονομική στήριξη για την Κρήτη λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών
- Αγριεύει η κατάσταση με τις πολεμικές ετοιμασίες στη Γερμανία: Ποιοί κινδυνεύουν με πρόστιμο
- Μήνυμα Κίνας προς ΗΠΑ σε σχέση με τα πυρηνικά όπλα
- Τι δήλωσε η Σδούκου για τις μετακινήσεις εν μέσω κινητοποιήσεων
- Σοκαριστικό αυτό που συμβαίνει στην Αυστρία! Πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα;
- H Υπηρεσία Μετανάστευσης των ΗΠΑ “ντύνεται” Άγιος Βασίλης και απελαύνει παράνομους μετανάστες, vid
- Ο Κιμ Γιονγκ Ουν περιοδεύει σε ξενοδοχεία μαζί με την κόρη του – BINTEO
- Ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με μαθητές του μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Πάχνης Ξάνθης
- Σοκαριστικό βίντεο δείχνει Ινδό γιατρό να γρονθοκοπεί επανειλημμένα ασθενή για ένα παράπονο, vid









