Η απόφαση αυτή ελήφθη, σύμφωνα με τον κ. Τσιάρα, εξαιτίας του αποκλεισμού διακίνησης του προϊόντος λόγω της ευλογιάς των αιγοπροβάτων.
Επιπλέον, επισήμανε την τακτοποίηση του προβλήματος στο Κτηματολόγιο, με τα αγροτεμάχια που εμφανίζονται ως κρατικά, αλλά καλλιεργούνται για χρόνια από γεωργούς, καθώς και τακτοποίηση του προβλήματος που υπήρχε με το ΚΑΕΚ και ΑΤΑΚ, σε ορισμένους νομούς, κυρίως της Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπογράμμισε ότι από την πλευρά της κυβέρνησης γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να προσέλθουν σε διάλογο οι αγρότες, επισημαίνοντας πως είναι πρόθυμη να συζητήσει και άλλα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, εξαντλώντας κάθε διαθέσιμο πόρο.
«Υπάρχουν, βέβαια, συγκεκριμένα όρια. Η χώρα πρέπει να κινηθεί εντός ευρωπαϊκού πλαισίου και, βεβαίως, υπάρχει και μια συγκεκριμένη δυνατότητα στα εθνικά δημοσιονομικά δεδομένα, στον εθνικό προϋπολογισμό. Κάνουμε προσπάθεια εξάντλησης κάθε δυνατότητας» είπε και συμπλήρωσε: «Είμαι αισιόδοξος. Μπορούμε να βρούμε ακόμη και αυτή τη στιγμή τόπο συνεννόησης, διότι η κυβέρνηση κατανοεί τα προβλήματα. Έχουμε ήδη δείξει ότι είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε τον αγροτικό κόσμο αξιοποιώντας κάθε πόρο που υπάρχει. Με υπευθυνότητα από την πλευρά των αγροτών και από την πλευρά της κυβέρνησης, μπορούν να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις που ταλαιπωρούν την κοινωνία».
Τέλος, υπενθύμισε την κυβερνητική πρόθεση να χαράξει Εθνική Στρατηγική μέσα από τη σύσταση της Διακομματικής Επιτροπής, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εξηγήσεις από την κυβέρνηση για το καλώδιο ηλ. διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου ζητά ο Κ. Τσουκαλάς
- Έκθεμα σε μουσείο το πρώτο βίντεο που ανέβηκε στο YouTube! Δείτε ποιο ήταν (Vid)
- Χωρίς μέτρα ή νομικές δεσμεύσεις το κοινό ανακοινωθέν 86 κρατών για την AI
- Ψηφιοποίηση και στην οδική ασφάλεια: Το κράτος θα αντλεί σε πραγματικό χρόνο δεδομένα για τα τροχαία
- Συνελήφθη στην Κοζάνη 39χρονη που κατέγραφε παράνομα δίκη με το κινητό της τηλέφωνο
- Σύλληψη 34χρονου για ναρκωτικά στην ανατολική Θεσσαλονίκη
- Ένα μάθημα οδήγησης στους δρόμους της Ρωσίας (Vid)
- Κι άλλος Ευρωπαίος ηγέτης έφτασε στο «αμήν» με τον Ζελένσκι: «Έχεις διορία μέχρι τη Δευτέρα»
- Λίβανος: Τουλάχιστον 10 οι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα στην κοιλάδα Μπεκάα
- ΥΠΑΑΤ: Έως 27/2 η ανανέωση εγγραφής στο Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών (ΜΕΝΟ)









