είπαν τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters, λίγες ημέρες αφού ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον ναυτικό «αποκλεισμό» όλων των δεξαμενόπλοιων που υπόκεινται σε κυρώσεις και επιχειρούν να προσεγγίσουν ή να αποπλεύσουν από τη Βενεζουέλα.
Οι αξιωματούχοι, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, δεν διευκρίνισαν πού γίνεται αυτή η επιχείρηση, μόνο ότι επικεφαλής της είναι η Ακτοφυλακή.
Η Ακτοφυλακή και το Πεντάγωνο παρέπεμψαν για απαντήσεις στον Λευκό Οίκο, ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα για κάποιο σχόλιο. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που η Ακτοφυλακή, σε συνεργασία με άλλες αμερικανικές υπηρεσία, προχωρά στην κατάσχεση ενός τάνκερ.
«Διατάζω πλήρη αποκλεισμό όλων των υποκείμενων σε κυρώσεις δεξαμενόπλοιων πετρελαίου που πηγαίνουν ή φεύγουν από τη Βενεζουέλα» ανακοίνωσε ο Τραμπ την Τρίτη.
Μετά την κατάσχεση του πρώτου δεξαμενόπλοιου στα ανοιχτά της Βενεζουέλας, την περασμένη εβδομάδα, έχει επιβληθεί ένα άτυπο εμπάργκο, με πλοία που μεταφέρουν εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου να παραμένουν στα χωρικά ύδατα της Βενεζουέλας, ώστε να μην διατρέξουν τον κίνδυνο να κατασχεθούν.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo αρχείου
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τι δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΕΞ στον Ιρανό ομόλογό του
- ΣΒΕ: Ευπρόσδεκτα αλλά όχι επαρκή τα μέτρα για το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας
- ΠΟΕ-ΟΤΑ για Κοινωνικές Δομές: 24ωρη απεργία με αίτημα τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων
- Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε πολίτες μέσω τηλεφώνου – Λεία-μαμούθ άνω των 1,2 εκατ. ευρώ
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη εφοριακός που ενημέρωνε καταστηματάρχες για ελέγχους
- Ούτε σε ταινία: Φιαλίδιο με το ραδιενεργό Πολώνιο 210 βρέθηκε τυχαία σε “κυνήγι” πασχαλινών αυγών στη Γερμανία
- Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις μηνός Μαΐου 2026, σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ
- Το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο χωράει μία ολόκληρη κωμόπολη
- Η Τεχεράνη μιλά όπως ακριβώς η Μόσχα – Τι ειπώθηκε για την πρόταση εκεχειρίας
- Το Ιράν θα συνεχίσει τον πόλεμο “για όσο καιρό οι πολιτικοί αξιωματούχοι το κρίνουν σκόπιμο”









