Ένα βίντεο με πιστούς να αγγίζουν την κορυφή ενός ανιχνευτή μετάλλων σε έναν ναό έχει τραβήξει την προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς δείχνει πώς μια φαινομενικά τυχαία ενέργεια μετατράπηκε σε συλλογική τελετουργία.
Ο χρήστης του X, Deepesh Patel, κοινοποίησε το βίντεο με τη λεζάντα: «Κάποιος πρέπει κάποτε να άγγιξε την κορυφή για να διώξει μια μύγα, και από τότε, οι άνθρωποι το έχουν κάνει παράδοση να την αγγίζουν».
Στο βίντεο, οι πιστοί φαίνονται να αγγίζουν ένα σύμβολο χεριού που αναβοσβήνει με κόκκινο χρώμα στον ανιχνευτή μετάλλων πριν περάσουν από μέσα του. Αυτό που εντυπωσίασε τους θεατές ήταν ότι κάθε άτομο επαναλάμβανε την ίδια ενέργεια, σχεδόν μηχανικά, χωρίς να αναρωτιέται γιατί την έκανε.
Καθώς η κάμερα γυρίζει, ο ένας πιστός μετά τον άλλον απλώνει το χέρι του για να χτυπήσει την κορυφή του ανιχνευτή μετάλλων, ακόμη και καθώς οι έλεγχοι ασφαλείας συνεχίζονται κανονικά. Η ομοιομορφία της χειρονομίας έκανε τη σκηνή να μοιάζει λιγότερο με διαδικασία ασφαλείας και περισσότερο με μια άγραφη τελετουργία που ακολουθείται από συνήθεια.
Το βίντεο προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αρκετούς χρήστες να εκφράζουν την δυσπιστία τους για αυτό που είδαν.
Αρκετοί χρήστες παρατήρησαν πόσο εύκολα οι άνθρωποι ακολουθούσαν το πλήθος, ενώ άλλοι διασκέδασαν με την αθωότητα και την τυφλή πίστη που επιδεικνύονταν. Μερικοί χρήστες συζήτησαν επίσης πώς αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα τέλειο παράδειγμα νοοτροπίας αγέλης.
Metel detector ❌ Attendance machine ✅
— Deepesh Patel (@Deepeshpatel87) December 16, 2025
किसी ने मक्खी उड़ाने के लिए एक बार उपर छू दिया होगा, तब से लोगों ने छूने का रिवाज बना दिया है ।। pic.twitter.com/z9Ui67CLiV
photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τοιχογραφίες και νέες αίθουσες ανακαλύφθηκαν στη “Βίλα της Ποππαίας” στην Πομπηία – Δείτε εικόνες
- Ο πρόεδρος αυτής της χώρας θέλει να «θεραπεύσει» τη…φαλάκρα! Ξετρέλανε το διαδίκτυο
- «Αυτό είναι ληστεία» – «Ράπισμα» του Πούτιν στους διεθνιστές της Ευρώπης (video)
- Ο ηθοποιός Ίντρις Έλμπα έγινε κέρινο ομοίωμα στο Μουσείο Μαντάμ Τισό
- Επίθεση στο Σίδνεϊ: Ημέρα εθνικού πένθους μεθαύριο Κυριακή στην Αυστραλία
- Αμερικανική αγορά: Η Ελλάδα αναδείχθηκε «Καλύτερος τουριστικός προορισμός» για πέμπτη συνεχή χρονιά
- Τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια – 27χρονος οδηγός μηχανής σκοτώθηκε μετά από σύγκρουση με τρόλεϊ
- Κ. Τσουκαλάς: Μετά τα τελεσίγραφα ήρθαν οι απειλές της κυβέρνησης κατά των αγροτών
- ΣΤΑΣΥ: Ενίσχυση των δρομολογίων του μετρό τις Κυριακές 21 και 28/12, που τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά
- Κλιμακώνονται τα αγροτικά μπλόκα στη Μακεδονία









