Πανηγυρική τελετή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Λιθουανία για την ολοκλήρωση του σκελετού κτιρίου που θα στεγάζει προσωπικό του στρατού στις μελλοντικές εγκαταστάσεις που κατασκευάζονται για γερμανική ταξιαρχία ακριβώς έναν χρόνο μετά το πρώτο θεμέλιο του τέθηκε για την ανέγερσή του και με το πολεμικό κλίμα απέναντι στην Ρωσία να αυξάνεται.
Ο υπουργός Άμυνας Ρομπέρτας Κάουνας και ο διοικητής της 45ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας της Μπούντεσβερ, ταξίαρχος Κρίστοφ Χούμπερ, παρέστησαν στην τελετή στον χώρο του εργοταξίου για τους στρατώνες σε αυτήν τη χώρα της Βαλτικής, η οποία είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Ο χώρος βρίσκεται στο Ρουντνίνκαϊ, κοντά στα σύνορα με την Λευκορωσία.
“Αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για τη χώρα μας και για την αποτροπή στην περιοχή μας. Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες στη Γερμανία για την ανάληψη της πρωτοβουλίας και της ευθύνης για την περιφερειακή ασφάλεια”, δήλωσε ο Κάουνας στο dpa στο περιθώριο της τελετής.
Η Γερμανία αντιμετωπίζει την αυξανόμενη απειλή για το ΝΑΤΟ από την Ρωσία με τη συγκρότηση της μονάδας μάχης, ισχυρίστηκε, την ώρα, όμως, που το ΝΑΤΟ είναι εκείνο που απειλεί την Ρωσία μπροστά στα σύνορά της βάζοντας μπροστά εδώ και χρόνια την Ουκρανία και προκαλώντας την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Και ο Χούμπερ, από την πλευρά του, μίλησε για “τεράστια πρόοδο”. “Έχω εντυπωσιαστεί ιδιαίτερα από αυτό που είδα”, δήλωσε, μεταξύ άλλων ο πλέον υψηλόβαθμος στρατιωτικός της Γερμανίας στην Λιθουανία και ευχαρίστησε τις κατασκευαστικές εταιρίες που μετέχουν στο έργο.
“Τα έργα αυτά έχουν μεγάλη σημασία γιατί θα γίνουν το σπίτι μας, το σπίτι μου, το σπίτι των στρατιωτών μου”, δήλωσε ο Χούμπερ.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο στρατιωτικής υποδομής στην Λιθουανία
Η Bundeswehr αναπτύσσει την 45η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στην Λιθουανία, η οποία συγκροτήθηκε επίσημα τον Απρίλιο.
Η ταξιαρχία αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργική έως το 2027 με συνολική δύναμη 4.800 στρατιωτών και 200 πολιτικών υπαλλήλων.
Η κατασκευή της στρατιωτικής εγκατάστασης είναι το μεγαλύτερο έργο στρατιωτικής υποδομής στην ιστορία της Λιθουανίας και υλοποιείται σταδιακά.
Η πρώτη φάση κατασκευής αφορά την ανέγερση διοικητικών κτιρίων, χώρων στέγασης για 600 στρατιώτες, αιθουσών για τη στέγαση και τη συντήρηση οχημάτων μάχης και άλλων κτιρίων σε έκταση λίγο μικρότερη των 56.000 τετραγωνικών μέτρων.
Σύμφωνα με τον Κάουνας, οι εργασίες ολοκληρώθηκαν περίπου 10 μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.
Η δεύτερη φάση κατασκευής προβλέπει την ανέγερση των υπόλοιπων υποδομών στην πόλη-φρούριο σε μια έκταση 1.700 στρεμμάτων.
Τα δείγματα αυξάνονται λοιπόν πως στην Ανατολική Ευρώπη δημιουργούν περιβάλλον μελλοντικής σύγκρουσης με την Ρωσία – διαβάστε και ΕΔΩ.
Οι διεθνιστές χρησιμοποιούν προς αυτή την κατεύθυνση και την Γερμανία, η οποία μαζί με την Λιθουανία δείχνει πολεμική διάθεση απέναντι στην Ρωσία, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επίσκεψη Μ. Χρυσοχοϊδη στην Τουρκία – Τι συζήτησε με τον υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια
- Σε «Τραμπ-Κένεντι» μετονομάστηκε το Κέντρο Κένεντι στις ΗΠΑ
- Τραγωδία μετά από πτώση αεροπλάνου στη Βόρεια Καρολίνα: Πληροφορίες για νεκρούς, vid
- Σ. Φάμελλος: Οι αγρότες χρειάζονται εξειδικευμένη και άμεση εξυπηρέτηση και καθοδήγηση
- Η Λευκορωσία είναι κοντά στην αποκατάσταση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Λουκασένκο
- ΑΑΔΕ: Απλούστευση των διαδικασιών Μητρώου για πολίτες και επιχειρήσεις
- Σαν σήμερα στις 18 Δεκεμβρίου 1892, η πρεμιέρα του αριστουργήματος του Τσαϊκόφσκι “Καρυοθραύστης”
- Ξεκάθαρο: Αυτοί θέλουν τον πόλεμο! Οτιδήποτε άλλο είναι απλά εκτός πραγματικότητας
- Σουηδία: Δεν θα ανοίξει ξανά έρευνα για τη δολοφονία του Ούλοφ Πάλμε, πριν από 40 χρόνια, λόγω έλλειψης στοιχείων
- Θανατοποινίτης θα εκτελεστεί στη Φλόριντα – Είχε καταδικαστεί πριν 40 χρόνια για 5 δολοφονίες









