Όπως φέρεται να δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνεδρίαση του Συμβουλίου των Αρχηγών της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Υπουργείο Εξωτερικών, αφρικανικές χώρες ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη συνεργασίας με την Ρωσία και αυτή η συνεργασία έχει στρατηγικό χαρακτήρα.
«Σίγουρα μας περιμένουν στην Αφρική. Οι φίλοι μας στην ήπειρο μας το λένε αυτό τακτικά και πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτές τις προσδοκίες», σημείωσε. «Αυτή η περιοχή είναι αναμφίβολα στρατηγική για εμάς. Είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες της εξωτερικής μας πολιτικής», όπως τονίστηκε.
«Η Αφρική είναι μια ήπειρος του μέλλοντος, με τεράστιο πλούτο, συγκρίσιμο, όπως πιστεύουν ορισμένοι, με αυτόν της Σιβηρίας, αλλά αυτό εναπόκειται στους επιστήμονες να το κρίνουν», τόνισε ο Λαβρόφ.
«Σε κάθε περίπτωση, αυτός ο πλούτος, μέχρι πρόσφατα, δεν χρησιμοποιούνταν προς όφελος των αφρικανικών λαών. Ακόμα και μετά την απόκτηση πολιτικής ανεξαρτησίας κατά την αποαποικιοποίηση, με επικεφαλής την χώρα μας, τα πρόσφατα ανεξάρτητα αφρικανικά κράτη παρέμειναν, και από πολλές απόψεις εξακολουθούν να εξαρτώνται οικονομικά και χρηματοδοτικά από τις πρώην μητροπόλεις τους για πολλές δεκαετίες», υπογραμμίστηκε.
Οι Ρώσοι λοιπόν θα οδηγήσουν την Αφρική στην νέα εποχή και πλέον λογίζονται ως μεγάλος γεωπολιτικός παίκτης με το βλέμμα στην δημιουργία της Άφρο-Ευρασίας, μιας «υπερπεριοχής», η οποία θα περιλαμβάνει όσα κράτη θέλουν να ξεφύγουν από την σφαίρα επιρροής της διεθνιστικής τάξης πραγμάτων.
photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-AP POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τι περιλαμβάνει η κυβερνητική παρέμβαση για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Η ρύθμιση και τα κριτήρια
- Εικόνες που δεν θα αρέσουν καθόλου στη ρωσόφοβη Κάλας! ΒΙΝΤΕΟ
- Ο Όρμπαν «τραντάζει» την Ευρωπαϊκή Ένωση με την ανάρτησή του – Η Δεξιά δυναμώνει
- Κινεζική Πρωτοχρονιά: Εισαγωγές ρεκόρ χιλιάδες τόνων κερασιών από τη Χιλή στη Σανγκάη
- Η Ελλάδα ξεχωρίζει στις ασφαλείς συναλλαγές-πληρωμές στην ΕΕ
- Εντυπωσιακές εικόνες από το Ιράν: Η βροχή “έβαψε” κόκκινη τη θάλασσα στο νησί Ορμούζ, vid
- Αγρότες: Πολύωροι αποκλεισμοί και σήμερα στα τελωνεία Ευζώνων, Νίκης, Προμαχώνα και Εξοχής
- Κορκίδης: Η ελληνική οικονομία δείχνει να ισχυροποιείται, αλλά η καθημερινότητα των πολιτών δεν βελτιώνεται
- ΕΑΕΕ: Άνοδος 3% στις ασφαλίσεις περιουσίας το 2024
- Ρέθυμνο: Εξιχνιάστηκαν 2 περιπτώσεις κλοπής καυσίμων από εργοτάξιο – Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί









