Σύμφωνα με την Ρωσίδα Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Τατιάνα Μοσκάλκοβα, ο Ρώσος και Ουκρανός διαμεσολαβητής αντάλλαξαν επιστολές από συγγενείς για αιχμαλώτους πολέμου. Αυτές θα παραδοθούν στους παραλήπτες στο πλαίσιο διμερούς ανταλλαγής δώρων για την Πρωτοχρονιά.
«Ανταλλάξαμε επιστολές για αιχμαλώτους πολέμου, οι οποίες θα τους παραδοθούν πριν από την Πρωτοχρονιά, μαζί με δέματα που η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού μας βοηθά να οργανώσουμε», δήλωσε η Μοσκάλκοβα, σύμφωνα με το TASS.
Σημείωσε επίσης ότι τα μέρη συμφώνησαν να συνεχίσουν την αναζήτηση αγνοουμένων. «Χάρη σε αυτό το έργο, βοηθήσαμε την ουκρανική πλευρά να προσδιορίσει την τύχη αρκετών δεκάδων ανθρώπων και μας βοήθησαν επίσης να προσδιορίσουμε την τύχη των Ρώσων στρατιωτικών που βρίσκονταν είτε σε αιχμαλωσία είτε στο νοσοκομείο», δήλωσε η Μοσκάλκοβα.









